Milli Sporcular kontenjan ve şartları! YKS Milli Sporcu tercih kılavuzu yayınlandı!

YKS Milli Sporcu tercih kılavuzu yayınlandı. 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzunun 7.5 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvurular, 04 – 08 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM 2023-YKS Milli Sporcu Yerleştirme İşlemleri için tercih alımına başladı. Başvurular, 04 – 08 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacak. Tercih işlemi, 08 Eylül 2023 tarihinde saat 23:59'da sona erecek. İşte Milli Sporcular kontenjan ve şartları...

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

Tercih işlemi, 08 Eylül 2023 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir. Başvuruları Merkezimizce kabul edilen adaylar, tercihlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle bireysel olarak yapacaklardır.

Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecektir.

2023-Milli Sporcular Kontenjan Listesi ve Koşullar İÇİN TIKLA!