YKS Türkçe, Matematik zor mu, kolay mı? YKS TYT Matematik-Türkçe sınav yorumları kolay mıydı, zor muydu?

2022 TYT sona erdi. YKS'nin ilk oturumu olan TYT bugün 3 milyondan fazla adayın katılımıyla gerçekleştirildi ve şimdi gözler AYT'ye çevrildi. Sınav sonrası adayların sıklıkla takip ettiği detaylardan birisi de sınavlar ile ilgili yorumlar oluyor. Özellikle Matematik ve Türkçe testlerinde soruların zorluk derecesi merak ediliyor. Peki, YKS Matematik-Türkçe kolay mıydı, zor muydu? YKS TYT Matematik-Türkçe sınav yorumları nasıl? İşte bilgiler

YKS'de bugün milyonlarca kişi sınavı kazanmak için ter döktü ve ilk oturum sona erdi. En çok katılımın olduğu TYT'de sorularla hakkında yorumlar, adayların en çok araştırdığı konu olarak karşımıza çıktı. Peki, YKS Matematik-Türkçe kolay mıydı, zor muydu? YKS TYT Matematik-Türkçe sınav yorumları nasıl? İşte detaylar...

YKS MATEMATİK-TÜRKÇE KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

#tyt2022 yazım yanlısı sorusunun cevabı neydi ya aşırı arada kaldım o soruda

Türkçe kafamı karıştırdı ama genel olarak iyiydi bence yaa

#tyt2022

Türkçe bence kolay değildi. Bir türlü odaklanamadım. Sonlara doğru bütün şıklar birbirine benziyordu.

soru tartışmayacağım kendi yaptıklarımı söyleyeyim

37 Türkçe işaretledim, 20 sosyal işaretledim, 36 matematik işaretledim (29 matematik 7geo mattaki 1 soruyu konu eksiğinden kaçırdım) 17 fen işaretledim kimyası basitti.

Sınavın sadece 2 saati Türkçe testinde gitti.

Türkçe'de anlam soruları ve dil bilgisi soruları kolaydı. Türkçede sadece birkaç paragraf sorusunu iki şıkka düşürmeye çok çalışmışlar

Matematik bence normalin altında bir kolaylığı vardı. Hele problem sorularını hiç zorlamamışlar bile...

Geometri fenaydı matematik 20 soru rahat yapıldı. Haliyle geosu iyi olan fark atacak

Sayısal kısmı bayağı kolay geldi, yığılma olmaz 20 gibi #tyt2022

#tyt2022 Türkçe basitti sosyal de

YKS 140-150-160-170-180-190-200 puanla nereye, hangi üniversiteye gidebilirim? 200 puan için kaç net yapılmalı?

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milyonlarca adayın heyecanla beklediği YKS sonuçları, 20 Temmuz'da açıklanacak.

AYT'DE SORULAR NASIL OLACAK?

TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi.

TYT'ye girmeyen AYT sınavına girebilir mi? YKS TYT sınavı zorunlu mu?

Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), 19 Haziran'da saat 10.15'te başlayacak, adaylara 160 soruyu cevaplamaları için 180 dakika verildi.

AYT'de "Türk dili ve edebiyatı-sosyal bilimler-1" testi 40 sorudan oluşacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1'den 10, coğrafya-1'den 6 soru yanıtlyacak.

AYT'nin sosyal bilimler-2 testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluşacak. Sosyal bilimler testinde tarih-2'den 11, coğrafya-2'den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe sorularından 6 soru yer alacak. Fen bilimleri testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru şeklinde olacak.

BARAJ KALDIRILDI!

Bu yıl YKS'de SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanının hesaplanması için uygulanan TYT puan türünde 150 puan alma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırıldı.