YKS geç başvuru başladı mı? YKS geç başvuru nasıl yapılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 8-9 Haziran'da uygulanacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) 3 milyonun üzerinde aday başvurdu. YKS için geç başvurular ise bugün alınacak. Peki, YKS geç başvuru nasıl yapılır? YKS geç başvuru başladı mı?

YKS başvuruları 1 Şubat'ta başladı, 26 Şubat'ta sona erdi. Aday sayısına ilişkin net bilgi geç başvuruların tamamlanmasının ardından belirlenecek.YKS sınavına müracaatını gerçekleştiremeyen adaylar YKS geç başvuru tarihleri arasında işlemlerini yapabilecek. Peki, YKS geç başvuru nasıl yapılır? YKS geç başvuru başladı mı?

YKS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

5-7 Mart tarihleri arasında ÖSYM'nin YKS geç başvuru ekranı üzerinden yapılabilecek.

ÖSYM GEÇ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ 2024

Geç Başvuru Günü Sınav Ücretleri (TYT/AYT/YDT Her Biri İçin) : Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olarak 5-7 Mart 2024 tarihlerinde ödenecektir.

YKS Sınav Ücretleri (TYT/AYT/YDT Her Biri İçin) : 295,00 TL + 147,5 = 442,5 TL

GEÇ BAŞVURU GÜNLERİNDE OTURUM EKLEME İŞLEMİ

26 Şubat 2024 tarihleri arasında YKS'ye başvuran ancak AYT ve/veya YDT'ye girmek istemediği için ilgili oturumlara ait seçenekleri işaretlemeyen adaylar, geç başvuru günlerinde bu oturumlara girmek için başvuru yapabilecekler ve geç başvuru sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabileceklerdir.

26 Şubat 2024 tarihleri arasında YKS'nin herhangi bir oturumuna başvuru yaparak sınav ücretini yatıran adaylar, sistemde kayıtlı oturum bilgilerini geç başvuru günlerinde değiştiremeyeceklerdir.

YKS kapsamında, ilk olarak 8 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda da Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak.

YKS'ye bu yıl 26 Şubat'a kadar 3 milyonun üzerinde başvuru yapıldı. Geçen sene 17-18 Haziran'da yapılan 2023 YKS'ye 3 milyon 498 bin 18 aday başvurmuştu.