YKS GEÇ BAŞVURU EKRANI ve ÜCRETİ 2024 | YKS geç başvurusu kaç gün alınacak?

YKS'ye başvurmak isteyen adaylara ''geç başvuru'' ile bir şans daha sunuluyor. ÖSYM tarafından hazırlanan takvime göre YKS için geç başvurular yarın alınmaya başlanacak. Peki, YKS geç başvurusu kaç gün alınacak? YKS geç başvuru ekranı açıldı mı, YKS geç başvuru ücreti 2024 ne kadar?

YKS geç başvuru tarihleri ve ücreti 2024 merak ediliyor. 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında YKS sınavına müracaatını gerçekleştiremeyen adaylar YKS geç başvuru tarihleri arasında işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Peki, YKS geç başvurusu kaç gün alınacak? YKS geç başvuru ücreti 2024 ne kadar?

YKS GEÇ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN.

YKS geç başvuru tarihleri: 5-7 Mart 2024

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ 2024

Geç Başvuru Günü Sınav Ücretleri (TYT/AYT/YDT Her Biri İçin) : Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olarak 5-7 Mart 2024 tarihlerinde ödenecektir.

YKS Sınav Ücretleri (TYT/AYT/YDT Her Biri İçin) : 295,00 TL + 147,5 = 442,5 TL

GEÇ BAŞVURU GÜNLERİNDE OTURUM EKLEME İŞLEMİ

26 Şubat 2024 tarihleri arasında YKS'ye başvuran ancak AYT ve/veya YDT'ye girmek istemediği için ilgili oturumlara ait seçenekleri işaretlemeyen adaylar, geç başvuru günlerinde bu oturumlara girmek için başvuru yapabilecekler ve geç başvuru sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabileceklerdir.

26 Şubat 2024 tarihleri arasında YKS'nin herhangi bir oturumuna başvuru yaparak sınav ücretini yatıran adaylar, sistemde kayıtlı oturum bilgilerini geç başvuru günlerinde değiştiremeyeceklerdir.

SINAVA KİMLER BAŞVURABİLİR?

2024-2025 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme (TÜBİTAK yarışmalarıyla sınavsız geçiş hakkı edinenler dâhil) veya ilgili yükseköğretim kurumlarınca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar, 2024-YKS'ye başvuru yapmak ve sınavın ilgili oturumuna katılmak zorundadır.

YKS, 3 oturumlu bir sınavdır. YKS'ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur.

2024-YKS'de SAY, SÖZ, EA veya DİL puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyenlerin ise 2024-AYT ve/veya 2024-YDT oturumlarına katılmaları zorunludur. 2024-YKS'ye öğrenim durumları aşağıdakilerden herhangi birine uyanlar başvurabileceklerdir:

2023-2024 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okumakta olan öğrenciler

Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar

Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar

Ortaöğrenimleri yurt dışı olup durumları yukarıdakilerden birine uyanlar