YKS boş kontenjanlar 2023 listesi: YKS ek tercih kontenjan, taban puan ve sıralamaları açıklandı mı?

YKS ek tercih kontenjan, taban puan ve sıralamaları binlerce aday tarafından araştırılıyor. 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacak. Tercih işlemleri, 12 Eylül 2023 tarihinde saat 14.00'te başladı, 17 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Peki, YKS boş kontenjanlar 2023 listesi açıklandı mı?

YKS boş kontenjanlar 2023 listesi yoğun olarak araştırılmaya başlandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada ek tercihlerin 12 Eylül tarihi itibari ila başlayacağı duyuruldu. Ek tercih işleminde bulunacak adaylar YKS boş kontenjanlar 2023 listesini araştırıyor. YKS ek tercih kontenjan, taban puan ve sıralamaları açıklandı mı?

YKS BOŞ KONTENJANLAR 2023 LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

2023-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu erişime açıldı.

YKS TABAN PUANLARI VE KONTENJAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

EK TERCİH ROBOTU 2023: ÖSYM YKS ek tercihler başlamadı mı, ek tercih ekranı açıldı mı?

YKS ek tercih kontenjan, taban puan ve sıralamaları ile ilgili kesin bilgilerin yer aldığı kılavuz bugün yayınlandı.

Ek tercih nasıl yapılır? YKS Ek tercih ekranı saat kaçta açılacak?

Tercih yapacak adayların tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2023-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

2023-TYT puanı hesaplanan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir. İlgili AYT/YDT puanı hesaplanan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYIT İŞLEMLERİ

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından, yerleştirme sonuçları duyurusunda belirtilecek ayrıca adayların yerleştirme sonuç belgelerinde de yer alacak tarihler arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır