YKS başvuruları bitti mi? YKS başvuru süreci ne zaman bitiyor?

YKS başvuru kılavuzunun erişime açılması ile birlikte YKS başvuruları da bugün başladı. Lise sonda okuyan ve liseden mezun olan adaylar başvurularını gerçekleştirerek ÖSYM tarafından uygulanan sınava katılabilecek. Adayların başvurularını kılavuzda yer alan bilgilere göre gerçekleştirmeleri gerekiyor. İşte YKS başvuru kılavuzu 2024...

YKS başvuru kılavuzu 2024 yoğun ilgi görüyor. YKS sınavına katılmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzu inceleyip başvurularını gerçekleştirecek. YKS sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlik Testi (TYT) 8 Haziran'da gerçekleştirilecek. Peki, YKS başvuru ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

YKS BAŞVURU KILAVUZU 2024

YKS BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

1 Şubat'ta başlayan YKS başvuruları, 26 Şubat'ta sona erecek. Adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan yapabilecek.

Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihinde kabul edilecek.

YKS SINAV OTURUM TARİHLERİ 2024

YKS sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlik Testi (TYT) 8 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 9 Haziran'da gerçekleştirilecek

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavın sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak.

SINAVA KİMLER BAŞVURABİLİR?

2024-2025 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme (TÜBİTAK yarışmalarıyla sınavsız geçiş hakkı edinenler dâhil) veya ilgili yükseköğretim kurumlarınca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar, 2024-YKS'ye başvuru yapmak ve sınavın ilgili oturumuna katılmak zorundadır. YKS, 3 oturumlu bir sınavdır. YKS'ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur. 2024-YKS'de SAY, SÖZ, EA veya DİL puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyenlerin ise 2024-AYT ve/veya 2024-YDT oturumlarına katılmaları zorunludur. 2024-YKS'ye öğrenim durumları aşağıdakilerden herhangi birine uyanlar başvurabileceklerdir:

2023-2024 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okumakta olan öğrenciler

Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar

Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar

Ortaöğrenimleri yurt dışı olup durumları yukarıdakilerden birine uyanlar Durumları yukarıdaki şartlardan herhangi birine uyan yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar da sınava başvurabilirler ancak bu adaylar, yükseköğretim programları tercih süreci başlamadan önce T.C. uyruğuna geçmedikleri takdirde, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programları kontenjanlarına yerleştirilmezler.

Yabancı uyrukluların Türkiye'deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri YKS kapsamı dışında olup bu yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılmaktadır.