YKS sınavı ne zaman? YKS 2024 başvuruları ne zaman başlıyor?

YKS 2024 başvuru ve sınav tarihleri merak ediliyor. YKS sınavına lise mezunları ya da lise son sınıfında okuyan öğrenciler müracaat edebiliyor. Bu sene Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girmek isteyenler ÖSYM takvimini sorguluyor. Peki, YKS başvuruları ne zaman başlıyor? YKS sınavı ne zaman?

ÖSYM tarafından bu sene uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na katılmak isteyen lise mezunları ile lise son sınıf öğrencileri başvuru süreci ve sınav tarihi ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Sınava hazırlanan adaylar ilk iş olarak başvurularını gerçekleştirmek istiyor. Diğer yandan da sınava kadar kalan konularına iyi hazırlanmak için ne kadar süreleri kaldığını sorguluyor. Peki, YKS başvuruları ne zaman başlıyor? YKS sınavı ne zaman?

YKS 2024 BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS 2024 başvuruları 1 Şubat'ta başlayacak, 26 Şubat'ta sona erecek.

YKS SINAV NE ZAMAN?

YKS sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlik Testi (TYT) 8 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 9 Haziran'da gerçekleştirilecek

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavın sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak.

YKS HAKKINDA

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Türkiye'de ÖSYM tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sınavı sistemidir.