Yılbaşında kar yağacak mı? 31 Aralık ve 1 Ocak'ta kar var mı?

Yılbaşı gecesi için geri sayım başladı. Yurt genelindeki yılbaşı hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Buna göre hangi illerde kar yağıp yağmayacağı da belli oldu. Peki, yılbaşında kar yağacak mı? 31 Aralık ve 1 Ocak'ta kar var mı?

Yılbaşı akşamına program yapan vatandaşlar hava durumunu ve özellikle kar yağıp yağmayacağını öğrenmek istiyor. Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

MGM'DEN YILBAŞI HAVA DURUMU AÇIKLAMASI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haftalık tahmin haritasına göre Türkiye genelinde yılbaşında kar yağmayacak. Tam tersine hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren ülkemiz genelinde artacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

1 OCAK YILBAŞI'NDA KAR YAĞACAK MI?

Yılbaşında İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehirlerimiz başta olmak üzere yurt genelinde az bulutlu bir hava hakim olacak.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'da kar yağışı Ocak ayından önce beklenmiyor. Ocak ayı ile birlikte havaların daha da soğumasıyla birlikte mevsimin ilk etkili kar yağışı İstanbul'da etkili olabilir.