Yılbaşı tatili alternatifleri

Pandemiyle birlikte zor bir yılı daha geride bırakırken her zaman olduğu gibi yeni yıla umutla girmek istiyoruz. İmkanı olanlar yeni yılı küçük ve mutlu bir tatille değerlendirmek de istiyor. Peki yılbaşı için en sevilen tatil merkezleri nereler?

İnsanlar nereleri tercih ediyor, biz nereleri tercih edebiliriz? Bu yazıda öne çıkan merkezleri ele aldık.

KAYAKSEVERLER ULUDAĞ'A

Kayak yapmaktan hoşlanan soğuktan ve kardan zevk alanlar için Uludağ en sevilen merkezler arasında başı çekiyor. En düşük rakımın 1750 metre olduğu merkezde en yüksek rakım ise 2543 metre. Oteller 2 bin metre civarında konumlanıyor. 11 ana pistin olduğu Uludağ'da alpin usulü, snowboard, cross country, heli skiing stillerinde kayak yapabileceğiniz pistler bulunuyor. Kar ve kayak severler için bir diğer önerebileceğimiz rota Bolu-Kartalkaya. Kartalkaya Kayak Merkezi'nin toplamda çeşitli uzunluklarda 13 tane pisti bulunmakta. En uzun pistin boyu 1500 metre civarında. Kayak için en verimli dönemi şubat ayı olsa da yılbaşı için güzel rotalardan biri de Kartepe. 1650 metre yüksekliğe kurulmuş olan kayak merkezinde çeşitli kış sporları yapılabiliyor.

Yılbaşını masalsı, büyüleyici bir atmosferde geçirmek isteyenler için ilk tercihlerden biri Kapadokya. Yazın ayrı kışın ayrı güzel olan Kapadokya'nın yöreye özgü otellerinde konaklayarak ayrı bir dünyaya geçmek yeni yıla girerken fazlasıyla güzel. Ağaçların arasında göl manzarasına bakarak oturmak, şömine başında sevdikleriyle vakit geçirmek isteyenlere Sapanca'yı öneriyoruz. Sapanca'da yer alan çok kaliteli otellerde konaklayabileceğiniz gibi son dönemde oldukça revaçta olan şirin kiralık evlerde de kalabilirsiniz. Kışın ve karın çok yakıştığı yerlerden olan Bolu Abant Gölü, yılbaşı tatili için pas geçilemeyecek alternatifler arasında. Bölgede çok sayıda konaklama seçeneği bulunuyor. Hem İstanbul hem de Ankara taraflarından gelecek olan ziyaretçilere yakın olması merkezin popülaritesini daha da artırıyor.

İSTANBUL İÇİ YERLER

İstanbul sınırları içinde mekan arayanlar için Şile ve Ağva doğayla baş başa yılbaşına girmek için ideal seçeneklerden. Ayrıca Ağva'da bulunan birçok otel, özel yılbaşı programları düzenliyor. Yılbaşı gecesi için bu organizasyonlara katılabilir, diğer iki gününüzü de Ağva'nın harika doğasının tadını çıkararak geçirebilirsiniz. Orman yürüyüşleri, göl kenarında güzel bir kahvaltı, tertemiz hava ve daha fazlası...

AYDER KARLARLA BİR BAŞKA GÜZEL

Karadeniz'in eşsiz doğasını kışın deneyimlemek isteyenler Ayder Yaylası'na bir de yılbaşında tanık olmalı. Yemyeşil ormanları karın beyazlığı altında ayrı bir güzelliğe kavuşan yaylada harika vakit geçirebilirsiniz. Kocaeli'nin Kartepe ilçesinin bir mahallesi olan Maşukiye ise, İstanbul'a yakın doğa cennetlerinden. Sapanca Gölü ile Kartepe'nin arasında bulunan bu doğa harikası yer, sakin bir yılbaşı geçirmek isteyenler için son derece ideal.

BÜYÜKADA'DA KEYİF YAPIN!

İstanbul sınırları içinde yılbaşını geçirebileceğiniz güzel yerlerden birisi de Polonezköy. Hafta sonu pek çok kentlinin istikameti olan noktalardan biri olan Polonezköy'de konaklamak için güzel şirin oteller bulunuyor. Doğayla iç içe olabileceğiniz bir yer. Büyükada İstanbul'un içinde İstanbul'dan uzaklaşabileceğiniz ender yerlerden bir başkası. Adada, birçok otelin her yıl yılbaşına özel düzenlediği organizasyonları da oluyor.