Yeşilçam'ın Gaddar Kerim'i hayatını kaybetti! Hikmet Taşdemir kimdir?

Yeşilçam'ın Gaddar Kerim'i Hikmet Taşdemir, Türk sinemasının kötü adamı olarak biliniyordu. Ancak bir süredir tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti. Peki Hikmet Taşdemir kimdir? Yeşilçam'da hangi filmlerde oynadı? İşte detaylar…

Türk sinemasında birçok insanın aklında Yeşilçam'da canlandırdığı Gaddar Kerim olarak hatırlanan Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.

YEŞİLÇAM'IN GADDAR KERİM'İ HAYATINI KAYBETTİ

Silivri'de yaşayan Taşdemir rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Taşdemir'in bugün saat 15.05 sıralarında tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Türk sinemasının efsane isimlerinden olarak gösterilen Taşdemir birçok Yeşilçam filminde rol aldı. Ayrıca başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı Korkusuz Korkak filminde Gaddar Kerim olarak ön plana çıktı. Bu nedenle pek çok insan tarafından, ''Hikmet Taşdemir kimdir?'' sorusu da sorulabiliyor. Peki Hikmet Taşdemir kimdir ve Hikmet Taşdemir Yeşilçam'da hangi filmlerde oynadı?

HİKMET TAŞDEMİR KİMDİR?

Hikmet Taşdemir, 1942 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. Genç yaşta bazı tiyatro topluluklarında çalıştı. Birçok filmde yardımcı rollerde oynadı.

Başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı Korkusuz Korkak filminde Gaddar Kerim, Umudumuz Şaban da Mardinli Arif'i ve Tatar Ramazan da Cıbıl Halil karakterleriyle hafızalara kazınan Taşdemir'in 'Benim adım Kerim, hepinizi severim' repliği unutulmazlar arasına girdi.

130'dan fazla filmde yer alan Taşdemir, Leyla ile Mecnun (1972), Ezo Gelin (1973), Rabia (1973), Battal Gazi'nin Oğlu (1974), Batsın Bu Dünya (1975), Dünyayı Kurtaran Adam (1982), Tatar Ramazan (1990), Polis (televizyon dizisi, 1992), Kurt Kapanı (1999), Beşinci Boyut (televizyon dizisi, 2005), Arka Sokaklar (televizyon dizisi, 2006) dizilerinde rol aldı.

Hikmet Taşdemir bugün tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde hayatını kaybetti.