Yeşil zeytin nasıl yapılır? Zeytinin acısını böyle çıkarın, yoksa ziyan olur

Zeytin hasadı başlarken ''Yeşil zeytin nasıl yapılır?'' sorusunun cevabı araştırılıyor. Yeşil zeytin yaparken zeytinlerin bol suyla yıkanması gerekiyor, diğer bir püf nokta ise 24 saatte sularının değiştirilmesi. İşte nefis yeşil zeytin tarifi...

Yeşil zeytin, siyah zeytin kahvaltının vazgeçilmezi. Bu mükemmel ikilinin sofraya lezzetle gelmesinin bazı aşamaları var. Zeytin hasadı başladı. Zeytinlerini toplayanlar "Yeşil zeytin nasıl yapılır?" sorusunun cevabı araştırıyor.

Yeşil zeytin aşamasında zeytinlerin yıkanması, çizilmesi gibi bazı aşamalar var. Bunun yanında yeşil zeytinin püf noktası acısının çıkarılması. İşte kahvaltıya yeşil ve siyah zeytin tarifi...

YEŞİL ZEYTİN TARİFİ MALZEMELER

2 kg. zeytin

4 yemek kaşığı kaya tuzu

4 adet limonun suyu

YEŞİL ZEYTİN TARİFİ

Önce zeytinlerin bol su ile yıkanması gerekiyor. Daha sonra zeytinlerin 4 tarafından çizilmeli. Çizme işlemi sırasında bıçağın zeytinin çekirdeğine değmesi gerekiyor. Bu işlemlerin ardından zeytinleri vakumlu kavanozlara koyup, içerisi içme su ile doldurulmalıdır.

Zeytin yapımının en önemli püf noktalarından biri de her 24 saatte bir sularının değiştirilmesidir. Bu şekilde zeytinlerin acısı çıkacak. Bu işlemi yaklaşık olarak 10 gün tekrarlamalısınız.

Zeytinin acısı geçtiğinde salamura aşamasına geçebilirsiniz.

Salamura aşamasında 2 kilo zeytin için 4 yemek kaşığı kaya tuzu ve 4 limonun suyu karıştırılacak.

Bu karışımın üzerine içme suyu ilave edip 3 veya 4 gün boyunca bekletmelisiniz.

SİYAH ZEYTİN NASIL YAPILIR?

Siyah zeytinin de yeşil zeytin gibi bol su ile temizlenmesi gerekiyor.

Zeytinlerin ilk olarak ağzı dar bir kaba zeytinlerinizi hiçbir işlem yapmadan doldurulması gerekiyor. 4 kilogram zeytin için 5 litrelik bir su bidonu ideal olacaktır.

Zeytinleri doldurduktan sonra üzerine 1 çay bardağı sirke 1 çay bardağı da kaya tuzu koyabilirsiniz.

Zeytinleri koyduğunuz kabın ağzını sıkıca kapattıktan sonra yan yatırıp sallayın. Bu şekilde kolayca karıştırabilirsiniz. İşlemin günde 2-3 defa yapın. Yaklaşık 2 ay sonra zeytinlerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Kadınların en çok para kazandığı meslekler! Bir meslek var ki birçoğu öyle zengin oluyor

Roma Hekimi Galen'in bitkisel reçetesi! Yunanlıların ve Romalıların uykusuzluk ilacı