2024 yerel seçim tarihi belli mi? Yerel seçim nedir, ne zaman?

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutunun önünde bekleyen vatandaşlara hitap etti. Yerel seçimlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından ''Yerel seçim nedir, ne zaman? 2024 yerel seçim tarihi belli mi?'' sorularının yanıtı da araştırılmaya başlandı...

2024 yerel seçim tarihi merak konusu oldu. Seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutunun önünde bekleyen vatandaşlara hitap etmek üzere, eşi Emine Erdoğan'la birlikte seçim otobüsünün üzerine çıktı. Konuşmasında önümüzdeki sene gerçekleşecek yerel seçime de değindi. Peki, yerel seçim nedir, ne zaman? 2024 yerel seçim tarihi belli mi?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024'te yapılacak yerel seçimlere değinerek, "Şimdi önümüzde 2024 var. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? 2024'te Üsküdar'ı da İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok, çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM NEDİR?

Yerel seçimde, il ve ilçe belediye başkanları ile belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri seçiliyor. YSK'nın kararına göre Mahalli İdareler seçimleri, beş yılda bir yapılır ve o yılın mart ayının son pazar günü oy verme günüdür. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenir.

2024 YEREL SEÇİM TARİHİ BELLİ Mİ?

Beş yılda bir yapılan yerel seçimler, son olarak 31 Mart 2019'da gerçekleştirildi. YSK'da yer alan maddeye göre de sıradaki yerel seçimler, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacaktır.

Bir sonraki seçim ne zaman? Cumhurbaşkanlığı seçimi kaç yılda bir yapılır?