Yeminli mali müşavirlik sınavları 2022 ne zaman? YMM sınav başvurusu nasıl yapılır, ücret ne kadar?

Yeminli mali müşavirlik sınav tarihi belli oldu. Adaylar başvurularını yaptıktan sonra sınav gününü bekleyecek. Başvurular, TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden çevrim içi olarak yapılacak. Yeminli mali müşavirlik sınavları ne zaman? YMM sınav başvurusu nasıl yapılır, ücret ne kadar?

Yeminli mali müşavirlik başvuru zamanı ve sınav tarihi merak konusu oldu. TÜRMOB'un Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusunda sınav günü ve başvurulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Yeminli mali müşavirlik sınavları ne zaman? YMM sınav başvurusu nasıl yapılır, ücret ne kadar?

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI NE ZAMAN?

Yeminli mali müşavirlik sınavları, 8 Mayıs-6 Haziran'da Ankara'da yapılacak.

DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YMM SINAV BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?

TÜRMOB'un Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, 2022 yılı birinci dönemi YMM sınavlarına katılacakların 4-25 Nisan döneminde başvuruda bulunması gerekiyor.

İlk kez sınava girmek isteyen adayların, sınav başvuru dosyalarını yukarıda belirtilen son başvuru günü mesai saati bitimine kadar kargo veya PTT yolu ile "Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB)-Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) İncek Kızılcaşar Mah. 2669. Sok. No: 19 Gölbaşı - ANKARA" adresine göndermeleri gerekmektedir.

Tekrar sınava girecek adayların ise son başvuru günü saat 23.59'a kadar TEOS üzerinden sınav başvurusunu yapmış olmaları yeterlidir. Süresi içerisinde başvuru yapmayanlar sınava alınmayacaktır

YMM BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava girecek adayların, sınav giderleri karşılığı olarak başvurdukları her sınav için ders başına 275 lira ödemeleri, ilk defa sınava katılacakların ise toplam 2.750 lira ödemeleri gerekir.

Sınav bedelleri, TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezi'nin (TESMER) aşağıda yer alan banka hesaplarından birisine ödenebileceği gibi kredi kartı ile sınav başvurusu sırasında TESMER Otomasyon Sistemi üzerinden de ödenebilir.

alınmayacaktır.