Yavaş ama emin adımlarla geliyor... Su-75 F-35'i sollayacak mı?

ABD medyasında Rusya'nın Su-75 hayalet avcı uçağıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Moskova'nın Su-75'in insansız bir versiyonunu üretmek istediği belirtilirken avcı uçakta büyük ilerleme kaydettiği öne sürüldü.

aksam.com.tr

Rusya'nın 2024 yılında piyasaya çıkarmayı hedeflediği Su-75 Checkmate'in bazı batılı analistlerin tahminlerinden daha hızlı aşama kaydettiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta Rostec tarafından tek motorlu avcı uçağının dört prototipinin üretileceği duyurulmuştu.

SU-75 YAVAŞ AMA EMİN ADIMLARLA GELİYOR

UAC Genel Müdürü Yury Slyusar, Su-75'in MAKS-2021 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nda tanıtıldığından itibaren istikrarlı bir şekilde geliştirildiğini ifade etti. Su-75 Checkmate beşinci nesil savaş uçağının Amerikalı rakibi F-35 Lightning II'den daha uygun fiyatlı bir hayalet uçak olarak pazarlanmak istendiği belirtildi.

Ne F-35 ne F-22 Raptor... Oyunu J-20 değiştirecek

Tek motorlu avcı uçağı, gizli teknolojilerinin yanı sıra havadan havaya ve havadan karaya füzeleri taşımak için dahili silah bölmesine sahip olacak. Böylelikle Su-75 hem hava üstünlüğü hem de kara saldırısında etkili hale gelecek. Uçağın 7 tondan fazla silah taşıyabileceği belirtilirken tek seferde altı hedefi vurabileceği bildiriliyor.

İlk uçuş tarihi belli oldu! F-35'in alternatifi Su-75 Checkmate...

F-35'İ SOLLAYACAK MI?

Su-75'in, F-35 Lightning II veya İsveç'in JAS-39 Gripen'inden daha uygun fiyatlı olacağı belirtilse de gerçekten savaş yeteneklerinin bu seviyelere çıkabileceği hala net değil. Fakat uzmanlar gelişen teknolojisi ve uygun maliyetiyle Su-75'in savaş alanına getireceklerinin merak konusu olduğunu vurguluyor.

Maliyetleri can sıkıyor... F-35 garajda tutulan bir Ferrari mi?