Elmastan 10 bin kat daha değerli! 1 gramını bulan servetine servet katıyor... Sadece Türkiye'de çıkarılıyor

Elmastan 10 bin kat daha değerli olduğu ifade edilen ve yalnızca Türkiye'de çıkarılan diaspor madeni oldukça büyük bir öneme sahip. Dünya üzerinde bulunan birçok madenden çok daha değerli olan ve binbir zorlukla çıkarılan diaspor çok fazla bilinmemesine rağmen büyük ilgi görüyor. Özellikle Hollywood ünlülerinin de radarına giren maden ışığa göre renk değiştiriyor.

Aksam.com.tr

Dünyanın oluşumdan bu yana varlığını koruyan ve günümüzde çeşitli çalışmalar sonucunda çıkartılan birçok maden ve cevher türü bulunuyor. En bilinen altın, gümüş, elmas ve pırlanta gibi değerli madenlerin yanı sıra çok daha değerli olan diaspor madeni Türkiye'de çıkarılıyor. Diaspor madenine yurt içi ve yurt dışından birçok yatırımcı ya da artist talip oluyor. Uzmanlar, diasporun elmastan 10 bin daha değerli olduğunu söylüyor.

Gram gram çıkarılan kristalin sadece yüzde 2'si işlenebiliyor. En değerli olarak bilinen elmas madeninin yanına bile yaklaşamayacağı diaspor sadece Türkiye'de çıkarılıyor. Değerli taşlardan 3 türü, sadece Türkiye topraklarında bulunuyor. Diaspor kristali de, dünyada sadece Türkiye'de çıkarılan değerli taşlardan.

9 FARKLI RENK GEÇİŞİ VAR

9 farklı renk geçişiyle göz kamaştırıyor. Son yıllarda mücevher sektöründe pırlantaya alternatif olarak gösteriliyor. Diaspor kristali, dünyada sadece Muğla'nın Milas ilçesindeki madenden çıkarılıyor.

ELMASTAN 10 BİN KAT DAHA DEĞERLİ

Muğla'nın Milas ilçesinde 1997 yılından bu yana diaspor taşının önemine dikkat çekilmeye çalışılıyor. Dünyada sadece Türkiye'de bulunan değerli taşın elmastan 10 bin kat daha nadir olduğu belirtilirken diaspor taşının renk değiştirme özelliği ise en dikkat çekici yanı.

50 MİLYAR DOLARLIK REZERV!

Türkiye'de 50 milyar dolarlık süs taşı rezervi çıkarılmayı bekliyor. Üstelik bu değerli taşlardan 3 türü, sadece Türkiye topraklarında bulunuyor. Diaspor kristali de, dünyada sadece Türkiye'de çıkarılan değerli taşlardan.

SADECE TÜRKİYE'DE ÇIKIYOR

Mücevher kalitesindeki c dünya üzerinde sadece Muğla'da bulundu. Taş dünya üzerinde ışığa göre renk değiştirebilen çok az sayıda kıymetli taşlardan birisi. Diaspor taşı, gün ışığında yeşil olurken, mum ışığında da pembe renk alabiliyor. Bu iki renk taşın renk skalasında iki uç noktadan beliriyor. Pembe ve yeşil arasındaki birçok ton gün ışığına, ortamdaki ışığa hatta bazen üzerinizdeki kıyafete değişebiliyor.

HOLLYWOOD ÜNLÜLERİNİN RADARINA GİRDİ

Türk tasarımcı Pınar Öner'in diaspor taşından tasarladığı yüzük Victoria's Secret'ın ünlü isimlerinden Alessandra Ambrosio tarafından kullanıldı.