GİB gov tr yapılandırma ödeme ekranı: Yapılandırma son ödeme tarihi uzatıldı mı?

Yapılandırma son ödeme tarihi araştırılıyor. Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını bugün ödemesi gerekiyor. Peki, yapılandırmada son ödeme tarihi uzatıldı mı?

GİB gov tr yapılandırma ödeme ekranı yoğun ilgi görüyor. 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçların peşin ödemesi ile 1. ve 2. taksit ödeme süresi bugün (31 Temmuz 2023 Pazartesi) sona erecekti. Peki, süre uzatıldı mı?

SON ÖDEME TARİHİ UZATILDI

SGK, son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos 2023 saat 23:59'a kadar uzatıldığını bildirdi.

YÜZDE 25 İNDİRİM UYGULANACAK

Yapılandırılan tutarın peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak.

ELEKTRONİK ORTAMDA ÖDENEBİLİYOR

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr"den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor.

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

GELİR VE MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ İÇİN DE SON GÜN

Öte yandan, 2022 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödeme süresi de bugün dolacaktı.

Ayrıca, 2023 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksit ödeme dönemi de sona erecekti.