Yapbozun 5 parçasını hemen birleştiren IQ testindeki 5 saniyelik rekoru kırıyor!

Yapbozla birlikte verilen görev, resimdeki bulmacanın doğru parçasını bulmaktır. Cevap oldukça basit bir yerde olabilir. Ancak bu bulmacayı cevaplamadan önce resme çok dikkatli bakmanız gerekiyor. Detayları tek tek verdikten sonra bulmacanın hemen altında sorunun cevabı verilmiştir. Şimdi hep birlikte gün batımı görüntüsüne dikkatli bir şekilde bakmaya başlayalım.

Aşağıdaki yapbozda beş seçenekten hangisinin resme uyduğunu belirlemeniz gerekiyor. Sunulan yapboz okuyuculara "Resme hangi parça uyuyor?" sorusunu soruyor. Resimde bir çocuğun gün batımını işaret ettiği güzel bir gün batımı resmi görebilirsiniz. Kuşlar dağların üzerinde uçuyor. Denizde bir tekne suların içerisinde yüzüyor. Sizden istendiği şekilde yapbozun o parçasını bulmalısınız.

GÜN BATIMINA DİKKATLİCE BAKIN

Gün batımı görüntüsüne dikkatlice bakarsanız, resmin eksik parçasını tespit edebileceksiniz. O halde resimdeki eksik parçanın renk eşleşmesini bulalım:

1- İlk önce turuncu gökyüzü geliyor.

2- İkinci açık mavi dağ geliyor.

3- Üçüncüsü turkuaz dağ geliyor.

4- Dördüncüsü menekşe dağına çıkıyor.

5- Son olarak lacivert dağ çıkıyor.

Bu zihinsel sınavın cevabı, 4 numaralı parçanın resme uyacağıdır.

Yukarıdaki yapboz, zekanızı ve gözlem becerilerinizi test etmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür bulmacalar, öngörülen süre içinde çözüme ulaşmak için matematiksel becerilerden ziyade düşünmeyi gerektirir.

Ancak cevabı birkaç saniye içinde çözdüyseniz, kesinlikle kendinizi başarılı hissedeceksiniz. Bu yapboz oyunu, IQ seviyenizi değerlendirmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak gerçek bir IQ testi yapmak, zeka seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.