Yalnızca Türkiye'de çıkarılıyor! Pırlanta ve elmastan bin kat daha değerli!

Mücevher ve elmastan binlerce kat değerli! Sadece Türkiye'de bulundu. Diaspor kristali son günlerde dikkatleri üzerine çekti. Diaspor kristali de, dünyada sadece Türkiye'de çıkarılan değerli taşlardan birisi olma özelliğine sahip. En büyük değeri nadirliğinden gelen bu kristale özellikle yurt içi ve yurt dışından yoğun talep gösteriliyor. Diaspor kristali elmastan 10 bin kat daha nadir olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

Dünya genelinde sadece Türkiye'de çıkarılan ve eşi benzeri olmayan diaspor kristali yoğun ilgi görüyor. Diaspor ışığa göre renk değiştirme özelliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Elmastan 10 bin kat daha nadir olduğu belirtilen diaspor kristali, yurt içi ve yurt dışında yoğun talep görmeye başladı. Gram gram çıkarılan kristalin sadece yüzde 2'si işlenebiliyor. Muğla'nın Milas ilçesinde çıkarılan, ışığa göre renk değiştirme özelliğiyle insanların ilgisini çekiyor.

SADECE ÜLKEMİZDE BULUNUYOR

Değerli taşlardan 3 türü, sadece Türkiye topraklarında bulunuyor. Diaspor kristali de, dünyada sadece Türkiye'de çıkarılan değerli taşlardan.

9 FARKLI RENK GEÇİŞİ VAR

9 farklı renk geçişiyle göz kamaştırıyor. Son yıllarda mücevher sektöründe pırlantaya alternatif olarak gösteriliyor. Diaspor kristali, dünyada sadece Muğla'nın Milas ilçesindeki madenden çıkarılıyor.

50 MİLYAR DOLARLIK REZERV!

Türkiye'de 50 milyar dolarlık süs taşı rezervi çıkarılmayı bekliyor. Üstelik bu değerli taşlardan 3 türü, sadece Türkiye topraklarında bulunuyor. Diaspor kristali de, dünyada sadece Türkiye'de çıkarılan değerli taşlardan.

Diaspor kristalinin fiyatı, karatı, süslemesi ve işlemesine göre 100 bin dolara kadar alıcı buluyor. Hindistan, diaspor kristalinin en fazla ihraç edildiği ülke konumunda.

Dünyanın en büyüğü kabul edildi! Tam 30 milyon dolar

Dünyanın en büyük elması yeni sahibini buldu! Dudak uçuklatan rakam