Yalancı kelle paça çorbası tarifi! Bağışıklığı çelik gibi yapıyor

Soğuk havalarda ve hastalık zamanlarında yapımı kolay ve pratik çorba tarifleri merak ediliyor. Onlardan biri de tam bir şifa kaynağı olan yalancı kelle paça çorbası. Evde kolayca yapılan tadıyla aslını aratmayan ve de bağışıklık güçlendiren bu tarif şifa arayanlar için birebir. Peki, yalancı kelle paça çorbası nasıl yapılır? İşte, tüm püf noktalarıyla bağışıklık güçlendiren yalancı kelle paça çorbası tarifi...

Posta

Yalancı kelle paça çorbası şifa dolu, çok kolay ve pratik bir çorba tarifi. İşte biz de bu nedenle size evde kolayca yapayabileceğiniz bir yalancı kelle paça çorbası tarifi veriyoruz. İşte tüm yapım aşamaları ile adım adım yalancı kelle paça çorbası tarifi, malzemeleri, püf noktaları...

Posta'da yer alan habere göre, kelle paça çorbası soğuk havalarda içinizi ısıtır, hastalıklara karşı korunmada yardımcı olur. Çok lezzetli olan kelle paça çorbasını evde pratik olarak yapma imkanınız var. "Yalancı kelle paça çorbası tarifi, yalancı kelle paça çorbası nasıl yapılır" sorularının yanıtı bu haberde.

İbrahim Saraçoğlu öyle bir çay önerdi ki... Öksürüğü ve balgamı bıçak gibi kesiyor

Ahmet Maranki'den şifalı kür tarifleri! Öksürük ve baş ağrısını şıp diye kesiyor

Yalancı kelle çorbası yapmak istiyorsanız, işte malzeme listesi ve tarifi...

YALANCI KELLE PAÇA ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ

1 tepeleme yemek kaşığı un

2 diş sarımsak

400-500 gr kırmızı et

1 çorba kasesi yoğurt

1 adet yumurtanın sarısı

Servis için

Dilimlenmiş limon

Sirke

Kırmızı pul biber veya acı biber

Karabiber

1 haftada 10 kilo verdiren şok diyet listesi! Zayıflarken sağlığınızdan olmayın

YALANCI KELLE PAÇA ÇORBASI TARİFİ YAPILIŞI

İlk önce, eti bol su ile haşlayın.

Haşlandıktan sonra, eti küçük küçük didin ve içinde kemik parçası kalmasın diye suyunu da süzgeçten geçirini.

Tencereye bir miktar koyup, unu kavurun.

Unun rengi dönünce, sarımsağı rendeleyip beraber kavurmaya devam edin.

Et suyunu katıp, kaynatın.

Bir kenarda, yoğurt ve yumurta sarısını çırpın.

Kaynayan çorbanızdan bir kepçe alıp, yoğurdu ılıklaştırın.

Yavaş yavaş yoğurtlu karışımı çorbanıza katın.

Bir miktar kaynadıktan sonra, didiklediğiniz etleri ilave edin.

Bir süre daha kaynadıktan sonra, çorbanız hazır hale geliyor.

Servis esnasında, isteğinize bağlı olarak limon, sirke, kırmızı pul biber veya acı biber ekleyebilirsiniz. Sofrada karabiberi de unutmayın.

İbn-i Sina 1000 yıl önceden uyardı! Yemekten sonra sakın bunu yapmayın

Şeker hastalarına diyabet dostu diyet listesi! Kan şekerini düzenleyerek kilo verdiriyor

Soğan çorbası tarifi! Süper besin ile hastalıkları yok edin

İbn-i Şerif binlerce yıl önce duyurdu! Diş ağrısını anında kesiyor