Wordle oyunu nedir? Wordle kelime oyunu nasıl oynanır?

Wordle oyunu internette yükselen ücretsiz bir oyundur. İnsanların tahminlerinin kalıplarını sosyal medya karelerini paylaşması ile birlikte oyuna daha fazla ilgmasına neden oldu. Kullanıcının günün beş harfli gizli kelimesini mümkün olduğunca az turda bulmak için altı tahmin aldığı kelime oyunu Wordle'nin nasıl oynandığı merak konusu oldu.

Wordle oyunu son günlerde sosyal medya gündeminde en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Oyun Brooklyn'de Josh Wardle adlı bir yazılım mühendisi tarafından tasarlandı. Yapılan açıklamlara göre, kelime oyunlarından hoşlanan ortağı için kelime tahmin oyununu geliştirdi. Günde bir yeni oyun var ve bunun için bir uygulama yok. Oynamak için Wordle web sitesine gitmeniz gerekiyor.

WORDLE NEDİR?

Wordle, Mastermind gibi popüler kod çözücü, renk kodlu tahta oyunlarına biraz benzerlik gösteren, ancak tasarımında daha da basit olan çevrimiçi bir kelime oyunudur.

Brooklyn'de bir yazılım mühendisi olan Josh Wardle, ortağının kelime oyunlarını sevdiğini biliyordu, bu yüzden sadece ikisi için bir tahmin oyunu geliştirdi. Soyadı üzerine bir oyun olarak Wordle adını verdi.

'WORDLE' İSİMLİ KELİME OYUNU NASIL OYNANIR?

'Wordle' isimli kelime oyunu, son dönemde internette en çok oynanan oyunlar arasına girdi.

Wordle, https://www.powerlanguage.co.uk/wordle/ adresinde akıllı telefon, masaüstü bilgisayar veya tablet gibi bir web tarayıcısı olan herhangi bir cihazdan ücretsiz olarak çevrimiçi olarak oynanabilir.

Ve oyun göründüğünden daha sinir bozucu ve zor olsa da, Wordle'ın kuralları oldukça basittir.

Günün 'Kelimesinde' tahminler beş harf uzunluğunda olmalı ve toplamda sadece altı deneme yapılabilir.

İlk beş harfli kelimenizi girdikten sonra göndermek için enter düğmesine basın.

Daha sonra döşemesindeki her harfin gri, sarı veya yeşile dönüştüğünü göreceksiniz.

Oyunu oynayanlar, skorlarını gösteren renkli kutucukları sosyal medyadan paylaşıyorlar, ancak bu kutucuklar oyunu anlamayanlar tarafından merak ediliyor.

Hem tarayıcıdan, hem de telefondan oyananabilen Wordle, bir kelime tahmin oyunu. Beş harfli kelimelerin sorulduğu oyunda, kullanıcıların her gün bir oyun oynama hakkı bulunuyor.

Verilen kelimeyi bulmak için altı tahmin hakkı verilen oyunda, tahmin edilen harf kelime içinde doğru yerdeyse yeşil, seçilen harf kelime içerisinde varsa ancak doğru yerde değilse sarı renk beliriyor.

Her gün herkes için aynı olan bir kelime vardır. Yeni bulmaca her gün gece yarısı yayınlanıyor. Bir kelimeyi her tahmin ettiğinizde, doğru yerde olup olmadığını belirtmek için harfler yeşile, sarıya veya griye dönecektir. Yeşil, harfin doğru konumda olduğu anlamına gelir; sarı, harfin kelimede bir yerde göründüğü ancak mevcut konumda olmadığı anlamına gelir ve gri, harfin kelimede hiç olmadığı anlamına gelir.

İnsanların Wordle oynamak için kullandıkları çeşitli stratejiler vardır. En yaygın ikisi, çok sesli harf içeren bir kelimeyle başlamak veya bir kelimeye çok sayıda yaygın olarak kullanılan ünsüz ile başlamaktır.

Kullanıcı bir tahmin kelimesi ile başlar ve ardından her harf için üç sonuç vardır. Harf kelimede ve doğru yerdeyse, etrafındaki kare yeşile döner. Harf kelimenin içinde ancak yanlış yerdeyse, kare sarıya döner. Harf kelimede değilse, kare griye döner.

Kazanmaya gelince, tek kupa ne kadar iyi yaptığınızı bilmek ve sonuçları sosyal medya takipçilerinizle paylaşabilmektir.

WORDLE NEDEN BU KADAR POPÜLER?

Modern dünyamızı dolduran ürkütücü derecede gerçekçi grafikler, bildirimler ve çılgın animasyonların mobil ve video oyunlarından çok uzak olan Wordle'ın çekiciliği, ağırlıklı olarak basitliğinde yatıyor gibi görünüyor.