WhatsApp'tan iPhone kullanıcılarına sevindiren haber geldi! iCloud olmadan sohbet aktarımı yapılabilecek

WhatsApp, kullanıcı deneyimini arttırabilmek için yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Şirketin sunduğu yeni özellik kullanıcıları daha da rahat ettirecek. WhatsApp, iCloud olmadan iPhone kullanıcılarının sohbet aktarmalarına imkan sağlayacak. İşte iCloud ve iPhone ile ilgili detaylar…

Dünyanın en fazla tercih edilen mesajlaşma platformları arasında WhatsApp da bulunuyor. İlgili mesajlaşma platformu kullanıcı deneyimini arttırabilmek için yeni özellikler eklemeye devam ediyor. WhatsApp, Android telefonlar için bulut depolama alanı olmadan sohbetleri aktarmaya izin veren bir özellik getirmişti.

Android telefonlara getirilen özelliğin ardından, iPhone kullanıcılarını da sevindiren haber geldi. Artık iPhone kullanıcıları da iCloud olmadan başka bir iPhone telefona sohbetlerini aktarabilecek. WhatsApp tarafından sunulan yeni özelliğin oldukça verimli olacağı düşünülüyor.

İPHONE İCLOUD OLMADAN WHATSAPP SOHBETLERİNİ AKTARILABİLECEK

WhatsApp, iPhone telefon kullanıcılarının medya ve sohbet geçmişlerini farklı bir iPhone cihaza taşımalarını sadece iCloud üzerinden sohbet yedeği aracılığıyla gerçekleştiriyordu. Fakat yeni eklenecek özellik sayesinde bu durum değişecek.

Yeni özellik sayesinde sohbetlerini farklı bir telefona geçirmek isteyen iPhone kullanıcılarının yapması gereken ilk iş, WhatsApp'ı telefonlarına yüklemek olacak. Akabinde uygulamaya aynı numarayla kaydolmaları gerekiyor. Devamında ise iPhone telefonlarını kullanarak yeni cihazlarındaki QR kodunu taratmaları gerekiyor. Bu sayede sohbet geçmişi otomatik olarak yeni telefonlarına aktarılmış olacak.

Yeni özellik sayesinde iCloud'a güvenmeyen kullanıcılar, WhatsApp geçmişlerini başka cihazlara kolay bir şekilde aktarabilecek. Ayrıca iCloud'un sunduğu ücretsiz 5GB depolama sınırı kimi zaman birçok kullanıcıya yeterli gelmeyebiliyordu. WhatsApp'ın yeni özelliği sayesinde bu gibi sorunların önüne geçilmiş olacak.