WhatsApp'tan hayat kurtaran özellik! ''Görüldü atmak'' artık daha kolay

Dünya üzerinden 1 milyardan fazla indirilmeyi başaran popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak için yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Yeni güncellemelerin üzerinde çalışan WhatsApp bu kez de Instagram, Snapchat ve Facebook Messenger'da bulunan bir özelliği getirmeyi planlıyor. Bu özellik sayesinde WhatsApp sohbetinde gelen bir mesaja tepki gösterilebilecek.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber insan hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelen WhatsApp yeni güncellemeleri ile kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak istiyor. Meta çatısı altında yer alan WhatsApp Instagram, Snapchat ve Facebook Messenger'da olan bir özelliği getirmek için çalışmalara başladı.

WhatsApp'ın kullanıcılara sunmaya hazırlandığı özelliklerden birisi de mesajlara tepki vermek. Hali hazırda Instagram, Facebook Messenger, Snapchat gibi uygulamalarda bulunan bu özelliği WhatsApp kendisine de getirmek istiyor. WABetInfo'nun haberine göre ilk etapta sadece 7 adet emojiyle sınırlı kalacak. Ancak ilerleyen zamanlarda ise emoji sayısı çoğaltılacak. Seçilecek bu emojiler ise dünyada en çok kullanılan emojiler olması planlanmakta. Bu emojilerden ilki ise "Kırmızı Kalp" olacak.

iOS beta sürümlerinde kullanıcılar, mesaja tepki bildirimlerini ayarlayabildiği bir ayar keşfetti. Kısacası bu özelliği isteyen kullanabilecek, isteyen ise kullanmayacak. Ayrıca mesaja tepki verme özelliği, hem bireysel konuşmalarda hem de grup sohbetlerinde olacak. Bu sayede istediğiniz her mesaja tepki verebileceksiniz. Ayrıca bu özellik hoşunuza gitmezse eğer kendiniz için bu özelliği kapatabileceğiniz bir seçenek de sunulacak.

Hali hazırda çoklu cihaz beta programı, her sürüm için açık durumda. Bu özelliğin ise yakın bir zamanda beta aşamasından çıkıp nihai bir sürüme kazandırılması, oldukça muhtemel bir ihtimal. Ayrıca görüntülü konuşmalara da yenilik getirmek isteyen WhatsApp, bu yenilikleri getirirken arttırılmış gerçeklik teknolojisinden yararlanacak. Bu sayede WhatsApp üzerinden görüntülü konuşurken birçok eğlenceli efekti kullanabileceksiniz.