WhatsApp'tan çığır açacak özellik! Sonunda bu da oldu... Mesaj düzenleme geliyor

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp son yılların en çok konuşulacak özelliklerinden birisi üzerinde çalışmalara başladı. Milyarder Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla beraber tweet düzenleme seçeneğini getireceğini duyurmuştu. Meta çatısı altında faaliyet gösteren WhatsApp da önümüzdeki günlerde gönderilen bir mesajı düzenleme seçeneğini getirecek.

Son dönemde Twitter'a geleceği konuşulan tweet düzenleme özelliğine benzer bir hamle WhatsApp cephesinden geldi. Meta çatısı altında faaliyetlerini sürdüren WhatsApp çok konuşulacak bir özellik üzerinde çalışmalara başladı. Edinilen bilgiye göre WhatsApp'ta gönderilen mesajları düzenleme özelliği gelecek.

TELEGRAM'DA OLAN ÖZELLİĞİ GETİRİYOR

Son olarak mesajlara emojiyle tepki verme özelliği getiren WhatsApp bu yıl içerisinde birçok farklı güncelleme yapacağının sinyallerini vermişti. Şirketin en büyük rakiplerinden birisi olan Telegram'da uzun süredir kullanılan mesaj düzenleme özelliği önümüzdeki dönemde WhatsApp'a da gelecek.

Mesaj düzenleme özelliği sayesinde yanlış ya da hatalı gönderilen mesaj için yeniden mesaj göndermekle uğraşılmayacak ve hem zamandan hem de gereksiz mesajlardan tasarruf edilecek. Kullanıcılar, yeni özellikle birlikte yazım yanlışlarını kısa süre içerisinde değiştirebilecek.

Test edilen mesaj düzenleme butonunda eski mesajı gösterme özelliği ne yazık ki bulunmuyor. Analistler, şirketin yeni özelliği aktif etmeden önce düzenlenmiş mesajı göstermeyi de sunacağını tahmin ediyor.

WhatsApp'ın mesaj düzenleme özelliğini herkesten sil seçeneğinde olduğu gibi süreli yapacağı tahmin ediliyor. Henüz bu sürenin ortalama kaç dakika olacağı bilinmiyor.Yeni özellik, WhatsApp Android uygulamasında test edilmeye başlandı. iOS ve masaüstü uygulamalarında da yakın zamanda test edileceği düşünülüyor.

Instagram'dan üç boyutlu hamle! Snapchat'in o özelliğini entegre etti