WhatsApp'ta çevrimdışı mesajlaşma dönemi resmen başlıyor! Bu özellik çiftlerin arasını açacak

Hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen ve dünya üzerinde milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp yeni özelliği büyük tartışmalara yol açtı. Birçok yeni özelliği ile kullanıcı deneyimini artırmayı hedefleyen ve rakiplerine çelme takman isteyen WhatsApp 2 milyardan fazla insan tarafından kullanılıyor.

WhatsApp'ın uzun yıllardır konuşulan ve tartışılan özelliği nihayet geliyor. Eski ismi Facebook yeni ismi Meta tarafından satın alınan ve yeni özellikleriyle kullanıcılara daha iyi deneyim sunmayı hedefleyen WhatsApp ilişkilerde problem yaratabilecek bir özelliği test etmeye başladı. Buna göre WhatsApp'ta artık çevrimiçi olmada çevrimdışı modda mesajlaşmak mümkün hale geliyor.

WHATSAPP'A ÇEVRİMDIŞI OLMA MODU GELİYOR

Uzun yıllardır şehir efsanesi haline gelen WhatsApp'ta çevrimdışı olma özelliği sonunda geliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar WhatsApp'ta bir kişiyle sohbet ederken çevrimiçi olarak gözükmeyecek ve gizlilik en üst seviyede olacak.

Ortaya çıkan bilgilere göre çevrimdışı modu son görülme ile aynı özellikleri taşıyacak. Kullanıcılar son görülmelerini herkese görünür halde ya da herkese kapalı halde seçebildiği gibi çevrimdışı durumunu da seçebilecek.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde son görülmeyi yalnızca bazı kişilerden gizleme özelliği de gelmişti. Bu doğrultuda çevrimiçi olma durumu yalnızca rehberde yer alan seçili birkaç kişiden gizlenebilecek.

ÇİFTLERİN ARASINI AÇACAK

WhatsApp'a gelecek çevrimdışı olma özelliği şimdiden sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Bu özellik sebebiyle çiftlerin arasının açılabileceği hatta kavgalara yol açabileceği kullanıcılar tarafından konuşulmaya başlandı.

Yeni özelliğin şimdilik yalnızca iOS için WhatsApp Beta uygulamasında test edildiği, ancak WhatsApp'ın Android ve masaüstü sürümlerine de sunulacağı belirtildi. Yine de bu özellik şu anda geliştirme aşamasında ve kullanıcılara açık değil.

MESAJ DÜZENLEME GELİYOR

WhatsApp'tan mesaj düzenleme özelliği sonunda geliyor. Özellikle şirketin rakibi Telegram'da sıklıkla kullanılan bu özelliğin BETA testleri başladı. Özelliğin yapısına göre gönderilen mesajları kısa bir süreliğine değiştirilebilecek. Böylece aynı mesajı tekrar göndermeye gerek kalmayacak.

Mesaj düzenleme özelliği şimdilik Android'de test ediliyor ancak iOS ve masaüstü sürümlerde de kısa süre içerisinde testlerin başlayacağı tahmin ediliyor.