WhatsApp'tan bomba özellik! Sadece o telefonlarda çalışıyor

Meta bünyesinde yer alan mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp yeni özelliği ile iPhone kullanıcılarını sevindirdi. Apple cihazlarında bulunan “odak modu” kullanıcıların bildirimlerini filtrelemelerine odak tanıyordu. WhatsApp yeni özelliği ile iPhone'ların odak modunu destekler hale geldi.

Apple'ın iPhone modellerinde kullanılan "odak modu" kullanıcılara bildirimleri ve uygulamaları kısıtlama seçeneklerini sunuyordu. WhatsApp'ta yer alan yeni özellik iPhone'larda bulunan odak moduna destek vermeye başladı.

YALNIZCA İOS 15 VERSİYONLU İPHONE MODELLERİNDE ÇALIŞIYOR

WhatsApp'ın 22.2.75 sürüm numarasına sahip yeni güncellemesi ise odak moduna destek verir hale geldi. Bu destek ile birlikte bir Odak Modu ayarladığınızda size kimlerin mesaj gönderebileceğini seçmenize olanak tanınıyor. Örneğin, mesai saatleri dışında iş arkadaşlarınızdan gelen mesaj bildirimlerini kapatabilirsiniz.

SESLİ MESAJ ÖZELLİĞİ

Uygulamanın son güncellemesi ayrıca sesli mesajları kaydederken duraklatma ve devam ettirme özelliğini de sunuyor. WhatsApp, tüm bu özelliklerin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağı bilgisini de paylaşıyor.

Bu yeni özelliklerden herhangi birini kullanmak için yapmanız gereken bir şey var; o da WhatsApp uygulamanızı güncellemeniz. Bunu yapmak için App Store'a gidin, profil resminize dokunun, ardından WhatsApp'ı görene kadar aşağı kaydırın ve Güncelle'ye basın. Güncelleme seçeneği görmüyorsanız, bu güncellemeyi zaten yapmış olabilirsiniz veya uygulama otomatik olarak güncellenmiş olabilir.

Not: Odak modunun çalışması için iPhone'unuzun iOS 15 sürümünde olması gerekiyor.