Tepkiler artacak! WhatsApp o özelliğini genişletiyor!

Akıllı telefonların vazgeçilmez uygulaması WhatsApp yaptığı güncellemeler ile kullanıcıların deneyimini artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda mesajlara emojilerle tepki verme özelliği getiren WhatsApp emoji sınırını kaldırıyor. Yeni güncelleme ile mesajlara verilen tepkilerdeki emoji sınırı ortadan kalkacak.

Anlık mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp yeni bir güncelleme için çalışmalara başladı. Dünya genelinde 2 milyardan fazla indirilen WhatsApp geçtiğimiz günlerde mesajlara emojilerle tepki verme özelliği getirmişti. Meta bünyesinde faaliyetlerini sürdüren WhatsApp tepki özelliğinde tüm emojilerin kullanılmasına olanak sağlayacak.

WHATSAPP'TA TEPKİLER ARTACAK

Shiftdelete'in WABetaInfo'dan aktardığı habere göre; WhatsApp'a gelen yeni özellik sayesinde istenilen tüm emojilerle tepki verilebilecek. WhatsApp'ın son beta sürümü yüklüyse, mesajınıza basılı tuttuğunuzda yeni bir + işareti yer alıyor. Bu işaretin üzerine dokunduğunuz zaman yüzlerce emoji içinden birini seçmeniz mümkün olacak. Bu da kendinizi ifade etmek için daha fazla seçenek anlamına geliyor.

Henüz geliştirme aşamasında olan bu özellik, WhatsApp beta test kullanıcılarına dahi sunulmadı. Zuckerberg, özelliği ilk duyurduğunda tepkileri yeni ifadelerin eklenmesiyle dalga geçti. Bu da, yeni ifadeler eklemenin bir sürpriz olmadığını gösteriyor.

Telegram'da ise tepkiler için 17 emoji yer alıyor. Ek tepkiler için ise Telegram Premium'a abone olmak gerekiyor. Birçok kullanıcı bu emoji sayısını yeterli buluyor. Ancak, WhatsApp, yeni adımıyla birlikte Telegram'a göre daha fazla avantaj sahibi olacak.

Tüm bunların yanı sıra WhatsApp, tepkiler için daha farklı çalışmalar da yapıyor. Bunlardan biri bir fotoğrafa ya da videoya kimin hangi tepki verdiğini görmeyi daha kolay hale getirecek. Şimdilik albümü açmaya gerek kalmadan yalnızca tepki vereni ve ne tepki verdiği görülebiliyor ancak, medyanın kendisini görmek mümkün değil.