WhatsApp kullanırken sakın bu hatalara düşmeyin! 10 hayat kurtarıcı tüyo

Mesajlaşma, sesli ve görüntüleme uygulaması WhatsApp dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcı tarafından indirildi ve aktif olarak kullanılıyor. İnsan yaşamının teknolojinin gelişmesiyle birlikte en temel iletişim ağlarından birisini oluşturan WhatsApp ile ilgili yapılan 10 tane yanlışı sizler için derledik.

Akıllı telefonlarda hemen hemen ilk yüklenen ve en çok kullanılan uygulamaların başında gelen WhatsApp hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. İş hayatından sosyal hayata kadar her alanda aktif olarak kullanılan WhatsApp yanlış kullanımlarda insanların başında dert açabiliyor.

Mesajlaşmanın yanı sıra görüntülü ve sesli konuşma gibi özellikleri barındıran WhatsApp 2014 yılından Facebook tarafından satın alındı ve her geçen gün geliştirilmeye devam ediyor. İşte milyonlarca kullanıcının yaptığı 10 büyük WhatsApp hatası...

BUNLARI SAKIN YAPMAYIN

1. WhatsApp'ta doğrulanmamış haberler, nefret mesajları veya hassas konularda söylentiler yaymayın. En sık yapılan hatalardan birisi de WhatsApp gruplarından ortaya atılan teorilerin hızlıca yayılmasıdır.

2. Durum mesajlarınızı herkese açık olarak WhatsApp'ta paylaşmayın. Yalnızca numarası rehberinizde ekli olan kişilerin gördüğünden emin olun.

3. Herkesin sizi WhatsApp Gruplarına eklemesine izin vermeyin. Yalnızca arkadaşlarınızın sizi gruba ekleme izni olduğundan emin olun.

4. Herkesi WhatsApp hesabınıza kabul etmeyin. Kişi listenizden alakasız kişileri silin veya engelleyin.

5. WhatsApp'taki profil fotoğrafınızın sizinle ilgili çok fazla bilgi vermediğinden emin olun.

6. WhatsApp hesabınızı güvende tutmak için 'İki adımlı doğrulama' pinini eklemeyi unutmayın

7. Telefonunuzun galerisine indirilecek medya dosyalarını otomatik olarak ekleme seçeneğini devre dışı bırakın.

8. Google Drive veya iCloud'da otomatik sohbet yedeklemesini devre dışı bırakın. Sohbet yedeklemeleri yerine belirli sohbetleri dışa aktarır.

9. WhatsApp'ta kişilerin özel ya da gizli video kliplerini paylaşmayın. Bu özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği için hakkında işlem başlatılmasına neden olabilir.

10. Başka birinin adını kullanarak bir WhatsApp hesabı açma hatasına düşmeyin. Bu, ciddi bir suç teşkil eder.