WhatsApp güven problemi büyüyor! Elon Musk'ın paylaşımı dikkat çekti...

Twitter'ın sahibi Elon Musk, WhatsApp'ın mikrofon ayarlarıyla ilgili yapılan tartışmaya dahil oldu. WhatsApp'ın artık güvenilmez olduğunu belirten Elon Must, pek çok kullanıcının ilgili uygulamayı silmesine de yol açtı. İşte detaylar…

Son dönemlerde oldukça popülerleşen WhatsApp, kullanıcılara sağladığı güven konusunda tartışma oluşturdu. Bir Twitter kullanıcısının, WhatsApp'ın aktif olmadığında dahi telefonun mikrofonuna erişim sağlayabildiğini iddia etmesi gündemde yankı uyandırdı.

WHATSAPP MİKROFON TARTIŞMASI

Twitter kullanıcısı Foad Dabiri'nin ekran görüntüsü paylaşarak, uyurken WhatsApp'ın arka planda mikrofonu kullandığını belirtmesi üzerine WhatsApp'ın güven problemi oluşturduğu algısı oluştu. Söz konusu tartışmalara Twitter'ın sahibi Elon Musk da dahil oldu.

WhatsApp'ın mikrofon erişimi ile ilgili endişeler, uzun süredir tartışılıyordu. Birçok WhatsApp kullanıcısı uzun süredir mikrofonun arka planda etkinleştirildiğini iddia ediyordu. Fakat WhatsApp tarafından söz konusu iddianın araştırıldığı belirtiliyordu. Ayrıca sorunun Android işletim sisteminden kaynaklı olabileceği de belirtiliyordu.

AÇIKLAMA

WhatsApp tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların mikrofon ayarları üzerinde tam yetkiye sahip oldukları belirtildi. İzin verdiği taktirde, WhatsApp'ın mikrofona yalnızca bir kullanıcı arama yaptığı esnada sesli not ya da video kaydederken erişim sağlayabildiği açıklandı. Fakat bu durumda da söz konusu iletişimin uçtan uca şifreleme ile korunduğundan dolayı, WhatsApp'ın ilgili iletişimi duyamayacağı belirtildi.

Birçok kullanıcının Twitter'ın sahibi Elon Musk'un paylaşımından sonra WhatsApp uygulamasını sildiği ortaya çıktı. Elon Musk'un, WhatsApp için güven eksikliği konusunda yaptığı vurgu pek çok kullanıcının dikkatini çekti. İddialar üzerine başlayan tartışmalar oldukça büyük boyutlara ulaştı.