Hayalet modu yolda! WhatsApp'ta kimse ne yaptığınızı fark etmeyecek!

Sevilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp gizliliği ön plana çıkaracak yeni adımlar atmaya devam ediyor. Meta bünyesi altında faaliyetlerini sürdüren WhatsApp, kullanıcıların çevrimiçi gözükmeyecek şekilde konuşmalarına olanak sağlayan yeni özelliği için çalışmalara başladı. Bu özellik ile birlikte son görülme gibi çevrimiçi olmak da istenilen kişilerden gizlenebilecek.

Aksam.com.tr

Anlık mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp bazı kullanıcılar için sevindirici bazı kullanıcılar ise can sıkıcı yeni özelliğini duyurdu. Facebook tarafından satın alınan ve yeni ismiyle Meta şirketinin çatısı altında faaliyetlerini sürdüren WhatsApp, yeni geliştirdiği özellikler ile kullanıcıların deneyimini artırmayı hedefliyor.

HAYALET MODU GELİYOR!

WhatsApp kullanıcıların çevrimiçi gözükmeden konuşmasına olanak sağlayan yeni özelliğini resmen duyurdu. WABetaInfo'da yer alan habere göre; WhatsApp daha önce son görülmeyi istenilen kişiye kapatma özelliği gibi çevrimiçi durumunu da rehberde yer alan kişilere kapatabilme özelliği üzerinde çalışıyor.

Bu "hayalet modu" sayesinde WhatsApp'ta bir kişiyle sohbet ederken "çevrimiçi" olmanızı görmesini istemediğiniz kişilerden gizlenebileceksiniz. Şimdiden birçok kişinin arasını açmaya neden olacak bu özellik bazı durumlarda avantaj sağlasa da bazı kullanıcıları tedirgin ediyor.

Yeni özelliğe, "Ayarlar" menüsündeki "Gizlilik" seçeneği altında yer alan "Son Görülme" bölümünden erişilebilecek. Burada yer alan ".... dışındaki bağlantılarım" seçeneğine tıklayan kullanıcılar, son görülme ve çevrim içi durumlarını gizlemek istedikleri kişileri tercih edebilecek.

TELEFON NUMARASI GİZLENEBİLECEK

WhatsApp geliştiricileri popüler uygulamaya, telefon numaranızı grup üyelerinden gizlemenizi sağlayan bir gizlilik ayarı ekleyecek. Bu gelişme uygulamaya gelecek olan yenilikleri ortaya çıkaran WABetaInfo tarafından ortaya çıkarıldı. Kaynağa göre, kullanıcı gruba katıldığında telefon numarasını kimin göreceğini seçebilecek ve telefon numarası varsayılan olarak herkesten gizlenecek.