Ve bir devrin sonu! Burak Yılmaz'ın tahtı yıkıldı: Buraya kadarmış

Kayserispor'u çalıştıran Burak Yılmaz için sıcak bir gelişme yaşandı. Futbolculuk kariyerinin son yıllarında Lille'de forma giyen genç çalıştırıcının başarısına sürpriz bir ortak çıktı. İşte Burak Yılmaz haberinin detayları...

www.aksam.com.tr

2020-21 ve 2021-22 yılları arasında Fransa Ligue 1'de Lille forması giyen Burak Yılmaz o dönem lacivert-kırmızılı forma ile başarıdan başarıya koşmuştu. Lille ile lig şampiyonluğunun ardından Şampiyonlar Ligi'ne katılan Burak Yılmaz'ın tahtına ortak çıktı.

BURAK YILMAZ'IN TAHTINA MBAPPE ORTAK OLDU

Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda Paris Saint-Germain ile Real Sociedad karşılaşmasında Burak Yılmaz için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. PSG'nin 2-0 kazandığı maçta takımının ilk golünü atan Kylian Mbappe, Burak Yılmaz'ı tahtından indirdi. Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda bir Fransız takımıyla gol atan oyuncu olan Burak Yılmaz'a Mbappe ortak oldu.

CHELSEA'YE ATMIŞTI

Burak Yılmaz, 2021-22 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda Chelsea ağlarını havalandırmıştı. Geçtiğimiz sezon hiçbir Fransız takımı son 16 turunda gol atamayınca Burak Yılmaz'ı kimse yakalayamamıştı. Mbappe, Real Sociedad'a attığı golle Burak'ın ardından gol atan ilk oyuncu olmayı başardı.

LILLE RAKAMLARI

Burak Yılmaz, Lille formasıyla tüm kulvarlarda 73 maça çıkmıştı. Lille şampiyonluk yaşayan Burak, bu karşılaşmalarda 25 gol ve 10 asist üreterek skora etki etmişti.

www.aksam.com.tr