Vatandaşlık maaşı başvurusu nereden yapılır? Vatandaşlık maaşı ne zaman verilecek?

Vatandaşlık maaşı sosyal destek yardımları arasında bulunmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu destek için başvuru şartları merak konusu oldu. Şartlar arasında en önemli kriterlerden biri aylık gelir seviyesi olacak. Vatandaşlık maaşı ne zaman verilecek? Vatandaşlık maaşı başvurusu nereden yapılır?

Vatandaşlık maaşı ile ilgili bilgiler eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından duyuruldu. Başvuruda bulunmak isteyen kişiler araştırmalarında Vatandaşlık maaşı ne zaman verilecek? Vatandaşlık maaşı başvurusu nereden yapılır? sorularına cevap aramaya başladı.

VATANDAŞLIK MAAŞI NE ZAMAN VERİLECEK?

Vatandaşlık maaşı ödemelerine ilişkin açıklama eski bakan Derya Yanık tarafından duyurulmuştu. Eski Bakan Yanık, "Aile Destek Programı'ndan elde ettiğimiz tecrübeler ile ki önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Programımızı bir anlamda bütüncül bir çevreye dönüştürüp koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmamız var. Bunu önümüzdeki süreçte inşallah tekrar kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

VATANDAŞLIK MAAŞI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Bakan Yanık, vatandaşlık maaşı başvuru şartları ile ilgili; "Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. Bütünleşik sosyal yardım sistemimiz BM ölçeğinde de iyi uygulama örneklerinden birisi kabul edildi. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, herhangi bir vatandaşımız 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde; 'Hanesinde kaç kişi var? Engelli var mı, yaşlı var mı? Çocuk var mı? Geliri olan kaç kişi var? Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var.

VATANDAŞLIK MAAŞI NE KADAR?

Eski Bakan Derya Yanık, "Biz sosyal yardımlar sadece insanların karnını doyurmak sadece insanların yoksulluğunu kısmen gidermek için değil aslında bir anlamda yoksulluk sınırına düşmemek için kaldıraç olarak kullanıyoruz. Yoksulluk sınırına insanlarımızın düşmemesi için önleyici tedbirler alıyoruz. Böylece daha az maliyetle insanlarınızın refah seviyesini yükseltiyoruz." açıklamasında bulundu.