Vahşilere ibret olsun! Bir Hüseyin hepinize bedel... İtfaiyeciden insanlık dersi

Yangın çıkan evdeki kediyi kalp masajı ve suni teneffüsle hayata döndüren itfaiyeci Hüseyin Zengin sözleriyle insanlık dersi verdi: “Onun da canı var. Her can önemli.”

AA-DHA

Antalya'da önceki akşam Rus asıllı Julia Özdoğan (45), şömineyi tutuşturmak isterken benzin alev aldı. 7'nci kattaki evde yangın çıktı. Alevleri söndürmek istersen yaralanan kadınla 18 yaşındaki oğlu itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yangına müdahale eden itfaiye erleri, evin kedisini yatak odasındaki yatağın altında baygın halde buldu. İtfaiyeci Hüseyin Zengin kediyi dışarı çıkararak kalp masajı ve suni teneffüs yaptı. Oksijen verilen kedi kendine geldi, hayvan ambulansı ile veterinere götürüldü.

Kediyi hayata döndürmek için sarf ettiği çaba ile takdir toplayan Zengin, sözleriyle de insanlık dersi verdi: "Sonuçta o da bir can ve bizim için her can önemli. Elimizden gelen her türlü fedakârlıkta bulunduk. Hayvanlar için ilk yardım eğitimi almıyoruz. Aldığımız eğitimleri sahaya dökmüş olduk."

EŞİNE KIZDI, KEDİYİ DUVARA FIRLATTI

Trabzon'da eşi Y.E. ile tartışan M.E., evde besledikleri 3 aylık Scottish Fold cinsi kediyi duvara fırlattı. Sesleri duyan komşular polise haber verdi. M.E. kaçarken, eşi şikâyetçi oldu. Veterinere götürülen yaralı kedinin beyninde başına aldığı darbe sonucu ödem oluştuğu belirlendi. Polis tarafından gözaltına alınan M.E.'ye kediye şiddet uygulamaktan bin 500 TL idari para cezası kesildi. w DHA

SOKAK KÖPEĞİNE İŞKENCE

Pendik'te uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen Murat Y., bir köpeğin boğazını sıkarak tekmeledi. Vatandaşlar tarafından görüntülenen zanlı, gözaltına alındı. İfadesinden sonra serbest bırakılan magandanın daha önce de bir kediyi öldürdüğü öğrenildi.

EŞKIYAYI KAN İZİNDEN YAKALADILAR

Trabzon'da kangal cinsi köpeğin yerde kanlar içinde yattığını gören vatandaşlar, durumu jandarma ve belediye görevlilerine bildirdi. Veterinerler köpeğin tüfekle vurulduğunu belirledi. Jandarma ekipleri, olay yerindeki kan izlerini takip ederek saldırgan Ali H.'yi havalı tüfeği ile birlikte gözaltına aldı. Zanlı hakkında yasal işlem başlatıldı.