Uzman isimden dikkat çeken uyarı! Gram altın yükselecek mi? Altın alacaklar buraya dikkat!

Gram altın düşecek mi yükselecek mi? Altın alım satım yapmak için doğru zaman mı? Çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 18 Mart Cuma güncel altın fiyatları nedir? sorularına yanıt arayan yatırımcılar, son dakika güncel altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Fed ve TCMB'nin faiz kararının ardından 916 lira seviyelerinde seyreden gram altınla ilgili uzmanlar dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Uzmanlar, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda kalıcı ateşkes ve iyimserlik oluşmadığı sürece spot altın fiyatları için 1.868 dolar bandının daha aşağının olası olduğunu düşünmüyor. İşte detaylar....

Altın fiyatlarındaki hareketlilik günün son gününde devam ediyor. Önce Fed ardından da Merkez Bankası'ndan gelen faiz kararlarının ardından yatay seyreden gram altın an itibarı ile 916 lira seviyelerinden işlem görüyor. Peki gram altın düşecek mi yükselecek mi? Altın alım satım yapmak için doğru zaman mı? Çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 18 Mart Cuma güncel altın fiyatları nedir? Uzmanlara göre, Rusya-Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması durumunda altın fiyatlarında sert düşüş bekleniyor. İşte güncel altın fiyatları...

GRAM ALTIN NE KADAR?

18 Mart Cuma günü gram altın an itibarı ile 916 lira seviyelerinden işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün bin 456 liradan alınıyor, bin 516 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.913 liradan alınıyor, 3.033 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

Son dönemdeki artışlarla birlikte hem 6 bin lira barajını aşan hem de bu seviyelerdeki eşikleri geçen Cumhuriyet altını bugün 5 bin 972 liradan alınırken 6 bin 166 liradan da satışa sunuluyor.

ALTIN DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

Sabah'ta yer alan habere göre Altın ve Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, 'Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi' sorusuna yanıt verdi.

"1.868 DOLAR ÜZERİ RUSYA UKRAYNA SAVAŞI FİYATLAMASI"

Altın fiyatları için 1.868 dolar ve üzerinin Rusya Ukrayna krizi ile geldiğini belirten uzman isim, bu kriz bitmeden buradan aşağı bir düzeyin görülmesi olasılığının düşük olduğunu açıkladı.

Fed faiz kararının piyasalar için önemli olduğuna dikkat çeken Ergezen, "Fed faiz kararı verecek. Piyasa faiz artırımı fiyatlaması yapıyor ve bu zaten fiyatlandı. Fed'in beklentiler doğrultusunda faiz kararı vermesi durumunda altın fiyatları için düşüş sınırlı kalır" dedi.

"RUSYA UKRAYNA SAVAŞI ENFLASYON ENDİŞELERİNİ KÖRÜKLÜYOR"

Rusya Ukrayna haberlerinin altın için belirleyici olacağına dikkat çeken uzman isim, "Rusya Ukrayna krizi küresel düzeyde enflasyon beklentilerini artırdı. Küresel düzeyde artan enflasyon baskısı da altın fiyatları için destek oluyor. Alıcıların büyük bir kısmı enflasyondan korunma güdüsüyle altın alımı yapıyor" diye konuştu.

"RUSYA UKRAYNA ARASINDA ATEŞKES SAĞLANIRSA ALTIN FİYATLARI SERT DÜŞER"

Ergezen, "Rusya Ukrayna Savaşı'nda kalıcı ateşkes ve iyimserlik oluşmadığı sürece spot altın fiyatları için 1.868 dolar bandının daha aşağının olası olduğunu düşünmüyorum. Eğer Mins Anlaşması benzeri bir anlaşma veya ateşkes sağlanırsa altın fiyatları için o zaman sert düşüş görebiliriz" açıklamasında bulundu.