Uzman isimden altın fiyat tahmini... Saat 15.30'a dikkat! Ralli başlar mı?

Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketlilik son dakika itibarı ile devam ediyor. Yatırtıcılar, ''Altın yükselecek mi? Son dakika altın fiyatları nedir? Altın için alım fırsatı mı?'' sorularına yanıt arıyor. Fed'in faiz artırımına devam edeceğini belirten uzmanlar, ''Ancak yakın zamanda görülen keskin düşüşlerin ardından altını tekrar yukarı çekmek için görünürde bir son mümkün'' ifadelerini kullandı.

Gün itibarı ile yükselen altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Altın fiyatları son dakika itibarı ile ABD enflasyon verisi öncesi 1011 lira seviyelerinden işlem görmeye başladı. Uzmanlar, altında yönünün değişeceğini ifade ederek, altına karşı üstün performans eğiliminin tersine dönebileceğini belirtti. Peki altın yükselecek mi? Son dakika altın fiyatları nedir? Altın için alım fırsatı mı? İşte 13 Eylül güncel altın fiyatları....

UZMAN İSİMDEN ALTIN FİYAT TAHMİNİ

ACY Securities baş ekonomisti Clifford Bennett ABD enflasyon verisi ve altın fiyatları arasındaki ilişkiye dair yaptığı değerlendirmede, "Altın üzerinde aşağı yönlü baskıyı azaltan bazı kalıcı genel kaldıraçlar var. Ancak bu haftaki enflasyon rakamının biraz rahatlama sağlaması mümkün. Enflasyonun zirve yapmış olabileceğine dair bir başka gösterge de altın piyasası için cesaret verici olabilir. Fed ne olursa olsun faiz arttırmaya devam edecek. Ancak yakın zamanda görülen keskin düşüşlerin ardından altını tekrar yukarı çekmek için görünürde bir son mümkün" ifadelerini kullandı.

BLOOMBERG: ALTINDA DÜŞÜŞ FIRSAT

Bloomberg Intelligence, altının bir sonraki rallisinin borsaya ve Fed para politikasını sıkılaştırırken ne kadar hızlı düşebileceğine bağlı olabileceğini söyledi.

"ALTINDA YÖN DEĞİŞECEK"

Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone altına karşı üstün performans eğiliminin tersine dönebileceğini yazdı.

Ayrıca, sıkılaştırma söz konusu olduğunda altın, Fed'in son oyununa olumlu tepki verme eğiliminde olduğunu söyleyen McGlone, "Fed'in 40 yıldaki en agresif sıkılaşması ve doların güçlenmesi, altın için güçlü ters rüzgarlar, ancak metal için tipik olarak önemli olan oyunun sonu" dedi ve ekledi:

"Bir noktada merkez bankası faiz oranlarını yükseltmeyi durduracak... dünya resesyona giriyor."

13 EYLÜL GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

1.011,13

1.018,10

ALTIN/ONS ($) FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

1.717,64

1.717,93

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

1.606,28

1.641,71

CUMHURİYET ALTINI FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

6.425,12

6.546,77

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

3.202,52

3.283,43

ZİYNET ALTINI FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

6.425,12

6.546,77

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

556,18

666,70

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

918,12

951,69