Uzmanlar altın için uyardı! Gramdaki düşüş sürecek mi?

Gram altındaki düşüş son dakika itibarı ile devam ediyor. Uzmanlar, gram altında yatay seyrin devam ettiğini ifade ederken, global piyasalardaki satışlardan etkilenmemesinin piyasa düzelince sert yükselebileceği anlamına gelebileceğini ifade ederken 788 lira seviyelerinin önemli bir alım fırsatı olacağını ifade etti. Peki gram altındaki düşüş devam edecek mi? Bu seviyeler altın için bir alım fırsatı mı? Altın fiyatları ne zaman yükselişe geçecek? 28 Ocak Cuma güncel altın fiyatları nedir? İşte haberimizin ayrıntıları...

Gram altındaki hareketlilik devam ediyor. Fed'in politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutması sonucu 800 liranın üzerinde olan gram altın 793 liraya kadar geriledi. Peki altın fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? Fed'in faiz kararı gram altın için bir alım fırsatı mı? FED faiz kararı sonrası 27 Ocak Perşembe güncel altın fiyatları nedir? İşte gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatları...

Gram altındaki düşüş devam edecek mi? Bu seviyeler altın için bir alım fırsatı mı? Altın fiyatları ne zaman yükselişe geçecek? 28 Ocak Cuma güncel altın fiyatları nedir? sorularına yanıt arayan vatandaşlar, haftanın son gününde son dakika altın fiyatlarındaki hareketliliği yakından takip ediyor. 788 liraya kadar gerileyen gram altın için önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, Fed'in faiz artırımı kararı ile birlikte ABD-Rusya-Ukrayna üçgeninde gerçekleşen savaş hamleleri de altın fiyatları üzerinde hareketliliğe neden olduğunu ifade etti. Peki gram altın yükselişe geçecek mi? Gram altında yatay seyrin devam ettiğini ifade ettiğini belirten analistler, piyasa düzelince sert yükselebileceği anlamına gelebileceğini belirtti. İşte detaylar...

ALTIN FİYATLARI 28 OCAK 2022 ANLIK

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gram fiyatı 28 Ocak 2022 Cuma günü 788 lira seviyelerinde yer alıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın bugün 1. 279 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 1.303 lirada bulunuyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.557 liradan alınıyor, 2.606 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

5 bin liranın üzerindeki konumuyla alıcısını zorlayan cumhuriyet altını ise haftanın son gününde 5 bin 113 liradan geri alınırken, 5 bin 192 liradan da satışa sunuluyor.

GRAM ALTIN KRİTİK SEVİYEDE

Gram altında 20 Aralık'ta Kur Korumalı TL Mevduat sisteminin açıklanmasıyla yaşanan büyük gerileme sonrası 800 lira bandında tutunma çabası içine girmişti. Analistler gram altında yatay seyrin devam ettiğini ifade ederken, global piyasalardaki satışlardan etkilenmemesin piyasa düzelince sert yükselebileceği anlamına gelebileceğini ifade etti. Gram altın için 788 - 800 Türk lirası aralığının kritik olduğunu söyleyen analistler bu eşiğin aşılmasıyla 950 TL seviyelerine doğru bir yükselişin başlayabileceğini kaydetti.

FAİZ ARTIRIMI FİYATLAMASI BAŞLADI

Fed Başkan Yardımcısı Adayı Lael Brainard, ABD Senatosu'nda katıldığı oturumda, martta faiz artırımına açık olduğunun sinyalini verdi. Yıl boyunca birkaç faiz artışının öngörüldüğüne işaret eden Brainard, varlık alımları biter bitmez faiz artırımı yapabilecek durumda olacaklarını düşündüğünü söyledi. Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri sonrası, tahvil piyasalarında Fed'in yüzde 97 ihtimalle martta en az 24 baz puan faiz artışına gideceği fiyatlanıyor.

"800 TL VE ALTLARI ALIM FIRSATI"

Gram altının fiyatlamasının önemine değinen Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, " Önümüzdeki 2-3 aylık sürece bakıldığında halen ısrarla 800TL altındaki seviyelerin önemli alım fırsatlar olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum." İfadelerini kullandı.

ABD MERKEZ BANKASI 2022 FED TOPLANTI TARİHLERİ

2022 yılında 8 kez gerçekleştirilecek FED FOMC toplantılarının tarihleri aşağıdaki gibidir.

2022 Ocak FED toplantı tarihi 25 – 26 Ocak FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Mart FED toplantı tarihi 15 – 16 Mart FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Mayıs FED toplantı tarihi 3 – 4 Mayıs FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Haziran FED toplantı tarihi 14 – 15 Haziran FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Temmuz FED toplantı tarihi 26 – 27 Temmuz FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Kasım FED toplantı tarihi 1 – 2 Kasım FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Aralık FED toplantı tarihi 13 – 14 Aralık FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)