Uzaylılar bize saldırıyor demişlerdi: İşin işinden çete çıktı

Peru'daki köylülerin devasa uzunluktaki uzaylılar bize saldırıyor haberi tüm dünyayı sarsmıştı. İşin içinden bölgede altın arayan çeteler çıktı.

Kendilerine saldıranları yerliler 'yeşil cin' olarak tanımlamıştı. Peru efsanelerine göre Yüz Soyucular olarak bilinen varlıklara benzettiler. Şu an ise Peru yasal mercileri yeni bir şüpheli ortaya sundu.

Aksam.com.tr'nin The Guardian'dan çevirdiği habere göre, yetkililere göre, yerel halka saldıran suç işleyen bölgede illegal altın madenciliği yapan şebekeler.

Peru Ulusal Başsavcılığı bu uzaylı saldırılarını soruştururken asıl suçunun bölgede altın arayan mafya olduğunu dile getirdi. Bu gruplar, Brezilya ve Kolombiya ordusundan dışlanmış eski askerlerden oluşurken şimdi de bölgedeki halkları altını çıkarmak için korkutuyor.


Savcılar, bu illegal madencilik kartellerinin gücü kullanarak Peru'nun Nanay nehrini çevreleyen acımasız ormanlarda daha derine altın aramak için hareket ettiklerinden şüpheleniyor.

Yetkililer, bu illegal altın madenciliği operasyonlarının büyük oranda yerlilerin bize uzaylılar saldırdı dediği bölgelerde gerçekleştiğini söyledi.

Çetelerin halkı korkutmak için uzaylı kıyafeti giyip bölge halkına saldırmış olabileceğini de dile getiren yetkililerin bu sayede bölgenin insandan arındırılmaya çalışıldığını dile getirdi.