Uzaya çıkan ilk Türk CANLI YAYIN! Alper Gezeravcı uzay yolculuğu NASA CANLI İZLE!

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu için heyecanlı bekleyiş gece yarısı sona eriyor.Vatandaşlar, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın gece yarısından sonra başlayacak uzay yolculuğu heyecanına, İstanbul, Ankara, Trabzon, Konya, Mersin ve Gaziantep gibi pek çok ilde yapılacak etkinliklerle dahil olacak. İşte Alper Gezeravcı uzay yolculuğu NASA CANLI İZLEME LİNKİ...

Uzaya çıkan ilk Türk CANLI YAYIN merakla araştırılıyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan roket dün gece 01.11'de uzaya fırlatılacaktı. Ancak SpaceX, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun (ABD yerel saatiyle) 18 Ocak'a ertelendiğini açıkladı. Cumhuriyet tarihinin ilk insanlı uzay yolculuğu Florida eyaletinde gerçekleştirilecek. Bu anı kaçırmak istemeyenler aramalarını hızlandırdı. İşte Alper Gezeravcı uzay yolculuğu NASA CANLI İZLEME LİNKİ...

UZAYA ÇIKAN İLK TÜRK CANLI YAYIN İZLE!

Axiom Mission 3 (Ax-3), mürettebatıyla birlikte Alper Gezeravcı 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de yörüngeye doğru yola çıkacaktı. Ancak SpaceX, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun (ABD yerel saatiyle) 18 Ocak'a ertelendiğini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı fırlatma ertelendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğunun ertelendiğini hatırlattı.

Bakan Kacır, şunları kaydetti:

İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı, 19 Ocak 2024 Türkiye saatiyle 00.49. Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Gezeravcı'nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz.

NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatılacak.

Fırlatma töreni NASA'nın YouTube kanalı üzerinden canlı izlenebilecek.

Vatandaşlar, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın gece yarısından sonra başlayacak uzay yolculuğu heyecanına, İstanbul, Ankara, Trabzon, Konya, Mersin ve Gaziantep gibi pek çok ilde yapılacak etkinliklerle dahil olacak.

Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, İstanbul, Trabzon, Konya, Aksaray, Muş, Kayseri, Antalya, Gaziantep bilim merkezlerinden, Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nden, İstanbul Taksim ile Ankara Kızılay meydanlarında kurulan planetaryumlardan, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ve Mersin Silifke Meydanı'ndan izlenecek.

TÜBİTAK BİLİM MERKEZLERİ

İstanbul Bilim Üsküdar

İstanbul Taksim Meydanı

Ankara Kızılay Meydanı

Ankara TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü

Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi

Bursa GUHEM

Konya Bilim Merkezi

Aksaray Bilim Merkezi

Kayseri Bilim Merkezi

Muş Bilim ve Sanat Merkezi

Antalya Bilim Merkezi

Mersin Silifke Meydan

Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi