Gelinim Mutfakta Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı malzemeleri ve tarifi! Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı nasıl yapılır?

Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı tarifi merak konusu oldu. Gündüz kuşağının sevilen programlarında yer alan Gelinim Mutfakta'da bugün Uzakdoğu yemeği yapılıyor. Gelinler konsepte uygun giyinip Kurbağa Bacağı yemeğini yapacaklar. Peki, Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta'da bugün Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı yemeği yapılıyor. Gelinler bu yemeği en iyi şekilde yapmaya çalışacak, kayınvalideler de kendi gelinlerini bulmak için çaba sergileyecek. İzleyiciler Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı malzemeleri ve tarifini araştırıyor. İşte detaylar...

UZAKDOĞU USÜLÜ KURBAĞA BACAĞI NASIL YAPILIR?

12 kurbağa bacağı (Programda tavuk kanadı kullanıldı. Kayınvalidelere şaka yapıldı.)

Turşusu:

1 yemek kaşığı Sriracha acı sos

1 yemek kaşığı sıvı bal

2 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı koyu soya sosu

1 çay kaşığı sirke

1 diş sarımsak püresi

1 başparmak büyüklüğünde ince rendelenmiş zencefil parçası

1 çizgi kavrulmuş susam yağı

Tatmak için taze çekilmiş karabiber

Ekmekleme:

50 gram un

50 gram panko galeta unu

1 büyük yumurta

1 sıçrama sütü

Marine için:

Marine için tüm malzemeleri bir kapta iyice çırpın.

Kurbağa bacaklarını ağır hizmet tipi fermuarlı bir torbaya yerleştirin.

Marine edilmiş turşuyu kurbağa bacaklarının üzerine dökün, torbadaki fazla havayı dikkatlice sıkın ve ağzını kapatın.

Bacakların eşit şekilde kaplandığından emin olmak için çantayı dikkatlice çevirin.

Torbayı birkaç kez çevirerek buzdolabında 4-6 saat marine edin.

KURBAĞA BACAKLARINA EKMEK:

Üçüncü bir sığ tabakta yumurtayı sütle pürüzsüz ve iyice birleşene kadar çırpın.

Marine edilmiş torbadan bir kurbağa bacağını alın, fazla turşuyu silkeleyin ve üzerini kaplayacak şekilde una bulayın.

Unla kaplı kurbağa bacağını iyice kaplayana kadar yumurta karışımına batırın, fazla yumurta karışımının birkaç saniye akmasını bekleyin.

Yumurta kaplı kurbağa bacağını biraz kepçe kullanarak iyice kaplanıncaya kadar panko karışımında yuvarlayın ve gerekirse ekmek kırıntılarının eşit şekilde yapışmasını ve kaplanmasını sağlamak için kuvvet uygulayın.

Kurbağa bacağını bir tabağa koyun ve kalan kurbağa bacağıyla aynı işlemi tekrarlayın.

Kızartma:

Yağı 180 C'ye ısıtın.

Dörtlü gruplar halinde çalışarak kurbağa bacaklarını yaklaşık 6-8 dakika veya altın kahverengi ve lezzetli olana kadar kızartın.

Yağdan alıp bolca tuz serpin ve kızartma işlemini tamamlarken 100 C fırında sıcak ve çıtır bir şekilde bekletin.