Utanç verici paylaşım tepki topladı: Boykot bir duruş demek

Dünyanın dört bir yanından yüzbinler 2 ayı aşkın bir süredir katil İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırımı protesto ediyor, İsrail markalarını boykot ediyor. Fakat İsrailli işgalcilere finans sağlayan markaların boykot edilmesi gerektiğini anlayamayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, soykırımı boykot eden Filistin destekçilerini ''salak'' olarak nitelendirdi. Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, boykotun bir duruş olduğunu ifade ederken, 24 TV GYY Ömer Özkök, Starbucks'un sahibi Howard Schultz'un Yahudi lobisinin önemli isimlerinden biri olduğunu hatırlattı.

Milyonlar 2 ayı aşkın bir süredir katil İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırımı protesto ediyor.

Dünya kalıcı ateşkes çağrılarında bulunarak, Filistin'e özgürlük istiyor.

"Filistin'i desteklemek için Müslüman olmaya gerek yok, insan olmak yeterli" anlayışını güdenler, soykırıma desteğini açıklayan dünyaca ünlü markaları boykot ediyor.

Fakat İsrailli işgalcilere finans sağlayan markaların boykot edilmesi gerektiğini anlayamayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, soykırımı boykot eden Filistin destekçilerini "salak" olarak nitelendirdi.

İŞGALCİ İSRAİL BOYKOTLA KARŞI KARŞIYA

İşgalci İsrail'e finansman sağlayan, gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılayan dünyaca ünlü markalar büyük boykotla karşı karşıya.

Filistin'deki soykırımın acısını büyük ciro kayıplarıyla yaşayan markalar iflasın eşiğine kadar geldi.

Hem yurt içinde hem yurt dışındaki şubeleri tıklım tıklım dolan Starbucks, soykırıma verdiği desteği nedeniyle en büyük boykot edilen küresel markalardan biri oldu.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN UTANÇ VERİCİ PAYLAŞIM

Uluslararası bazı şubelerini kapatmak zorunda kalan İsrail menşeli markayı, Ümit Özdağ savunmaya kalktı.

Özdağ, Gazze'deki soykırımı boykot eden Filistin destekçilerini "salak" olarak nitelendirdi.

"DANIŞMANLARI KEŞKE HATIRLATSAYDI"

24 TV GYY Ömer Özkök Ümit Özdağ'ı eleştirerek, "Türkiye'de muhkim bir politik figür var ve varlık sebebi Arap düşmanlığı (Ümit Özdağ). Starbucks'a uygulanan boykottan vazife çıkarmış ve kendisini bir Starbucks'un içine atmış. Tabelası Arapça değil, Latin harfleriyle yazıldı ama Starbucks'un işletmecisi Kuveytli bir Arap. Keşke danışmanlarından birisi beyefendiye bunu hatırlatsaydı" dedi.

"BOYKOT BİR DURUŞ"

Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, boykotun bir duruş olduğunu ifade ederek, "Çocuğunun kafasının yarısı kopmuş şekilde elinde tutup, benim çocuğumu kurtarın diye bağıran aileye bu şekilde sözler sarf ediyorsan. Yazıklar olsun sana" dedi.