Üstü saha, altı sahne!

Avrupa spor kulüpleri yılda 25 gün kullanılan statları, diğer günlerde eğlence merkezine çevirmek için harekete geçti. İki tuşla çim sahadan, konser sahnesine dönüşecek projeler için Barselona 1.5 milyar euro, Real Madrid 1.2 milyar euro harcadı.

ÇİM ZEMİN 5 SAATTE BETONLAŞACAK

Real Madrid'in 1.2 milyar euro'ya yaptırdığı yenileme çalışmaları bittiğinde Santiago Bernabeu Stadı 'iki tuş'la konser alanına dönecek. İlk tuşa basıldığında, çim zemin hiç zarar görmeden 5 saatte betonun altında kalacak. İkinci tuşla stadın tavanı 15 dakikada kapanacak. Real'in mabedi ilk olarak mayıs ayında Taylor Swift konserine ev sahipliği yapacak. İsteyen seyir terasına çıkacak, isteyen de Real Madrid Müzesi'ni ziyaret edip kulübün tarihine tanıklık edecek.

Stadın seyir terasını bir yılda iki milyon turistin ziyaret ederse, 50 milyon euro kazanç elde edilecek.

TOTTENHAM F1 PİSTİ YAPIYOR

Barselona Camp Nou stadyumunun revizyon projesi için 1.5 milyar euro ayırdı. Tamamlandığında, mabedin kapasitesi 105 bine yükselecek. Çatı, yeni bir tribün, 360 derecelik dev ekranın yanısıra ekstra bir VIP koltuk bölgesi eklenecek. Tottenham, bu yıl stat alanına Formula 1 markalı bir elektrikli karting pistini ekleyecek. Manchester City ise Etihad Stadı'nın kapasitesini 60 bin 400'e çıkarıp, alana bir otel ve 23 bin 500 kişilik konser salonu yapacak.

İLK KONSER TAYLOR SWIFT'TEN

Inter Milan, AC Milan ve Roma yeni tesislerin tasarımlarını tamamlıyor; Paris Saint-Germain, Chelsea ve Manchester United statlarını yenile- mek mi yoksa yeniden inşa etmek mi gerektiği konusunda kararsız.