1.250 TL'yi almanız için verilen süre bu gece bitiyor... Üniversiteliler dikkat!

12 Ekim'de başlayan KYK burs başvuruları ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''GSB burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı. Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız.'' ifadeleri kullanıldı. Henüz başvurularını gerçekleştirmemiş olanlar için son saatlere girildi.

KYK Ön Lisans ve lisans öğrencilerine 1250 TL olarak ödenen KYK kredisi ve bursu başvuruları için verilen süre bu gece sona eriyor. Yüksek lisans (2500 TL) ve doktora (3750 TL) öğrencilerinin de yararlanabildiği KYK burs başvurusu E-devlet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde halledilebiliyor.

E-DEVLET KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar devam edecek olan burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler, yine bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecek.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. geçtiğimiz sene Kasım ayında başvuruları alınan 2022-2023 KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları 16 Aralık'ta açıklanmıştı.

KYK burs ödemeleri kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere yatıyor. Bu seneki burs başvuru sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara burslar yatmış olacak. KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

KYK BURSU/KREDİSİ NE KADAR?

KYK Ön Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL

KYK Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL

KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: 2500 TL

KYK Doktora Kredisi/Bursu: 3750 TL