Üniversite kazanamayanlar ne yapacak? Üniversite 2. tercihler ne zaman 2023?

Üniversite 2. tercihlerin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Peki, Üniversite 2. tercihler ne zaman 2023? Üniversite kazanamayanlar ne yapacak?

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanarak sonuçlar erişime açıldı. Sonuçlara göre bir programa yerleşemeyenler "Üniversite 2. tercihler ne zaman 2023? Üniversite kazanamayanlar ne yapacak?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

ÜNİVERSİTE KAZANAMAYANLAR NE YAPACAK?

Yerleşemeyen adaylar yerleşenlerin kayıt sürecini bekleyecek. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir. ÖSYM de bu doğrultuda programların boş kontenjanları için bir kılavuz hazırlayacak ardından ek tercih süreci başlayacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Ek tercih tarihleri henüz açıklanmadı. Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 50,00 TL olacaktır.

Üniversite kayıt tarihleri 2023: Üniversite elektronik kayıt nasıl yapılır?