Ümit Özdağ'ın bir yalanı daha ortaya çıktı! Paylaşımını kaldırmak zorunda kaldı

Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım sosyal medyada kısa sürede dolaşıma girdi. Özdağ partisinin Trabzon il başkanlığına güneş gözlüğü içinde ses kayıt cihazı bırakıldığı iddia etti. Fakat Özdağ'ın yalanı ortaya çabuk çıktı. Özdağ paylaşımını kaldırırken Gözlüğün sapında yer alan turuncu renkli detay, iddia edildiği gibi herhangi bir ses kayıt cihazına ait olmadığı belirlendi. Turuncu şeklin, üretici firmanın logosu olduğu AA Teyit tarafından açıklandı.

AA

Özdağ, paylaşımında bir gözlüğün geniş açılı fotoğrafına ve sapındaki detaya yer verdi. Görsellere "Zafer Partisi Trabzon İl Başkanlığı'mızda il başkanımızın masasının üzerine bırakılan güneş gözlüğü. Nasıl ses iyi geliyor mu?" notunu ekledi.

Özdağ'ın gizli ses kayıt cihazı zannederek paylaştığı gözlük sapı kısa sürede diğer kullanıcıların dikkatini çekti. Kullanıcılar Zafer Partisi Başkanı'nın tweet'ine çok sayıda yorum yaptı.

ÖZDAĞ'IN İDDİASI YALAN ÇIKTI

Gözlüğün sapında yer alan turuncu renkli detay, Özdağ'ın iddia ettiği gibi herhangi bir ses kayıt cihazına ait olmadığı ortaya çıkarken turuncu şekil, üretici firmanın logosu olduğu belirlendi.

AA Teyit Hattı, internette yaptığı taramada gözlüğün modelinin tespit etti.

Küresel internet satış siteleri olan Amazon ve Ebay'daki ürünler ve Özdağ'ın paylaştığı fotoğraflardaki detaylar karşılaştırıldı. Gözlüğün sapında aynı şekilde firmanın logosunun yer aldığı belirlendi.