Ukrayna köşeye mi sıkıştı? Zelenski'yi üzecek gelişme!

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Avrupa'da yapılan bir anket, Kiev'in Moskova'yı yeneceğini düşünenlerin oranının yüzde 10'u geçmediğini ortaya koydu.

Avrupa Birliği'nde (AB) düzenlenen bir araştırma, Avrupalılar arasında Ukrayna'ya verilen desteğin geniş çaplı sürmesine rağmen Kiev'in Moskova'yı yeneceğini düşünenlerin oranının yüzde 10'u geçmediğini ortaya koydu.

Ankete katılanların önemli bir kısmı, iki taraf arasında bir tür "uzlaşma çözümünü" savaşın bitmesi için en olası çare olarak görüyor.

Geçen yıl bu zamanlar daha fazla Avrupalının, Ukrayna'nın kaybettiği toprakların tamamını geri alması gerektiği inancında olduğuna dikkat çeken anket yorumcularına göre ortaya çıkan yeni veriler, politikacıların kabul edilebilir bir barışın gerçekte ne anlama gelmesi gerektiğini tanımlamaya odaklanan daha "gerçekçi" bir yaklaşım benimsemelerini gerektirecek.

Anket sonucunu yorumlayan Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) araştırmacısı Mark Leonard, Avrupa'nın Ukrayna'ya verdiği desteğin devam ettiğini kanıtlamak için AB liderlerinin savaş hakkındaki konuşma şekillerini de değiştirmeleri gerekeceğini savundu.

Euronews Türkçe'nin haberine göre Avrupalıların çoğunun Kiev'in askeri açıdan kazanabileceğine inanmadığını kaydeden Leonard, giderek şüpheci bir tavır izleyen kamuoyu için en ikna edici argümanın, yardımın devam ettirilmesinin "Putin'in zaferinden ziyade, Kiev'in lehine sürdürülebilir, müzakere edilmiş bir barışa yol açabileceği" mesajını vermek olduğunu ifade etti.