Uğur Şahin'den tüyler ürperten ifade! ''Salgın 10 yıl daha sürecek''

Tüm dünya Kovid-19'un Omicron varyantıyla boğuşurken, BioNTech'in CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin'den varyantlarla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Şahin, ''Önümüzdeki 10 yıl boyunca virüsle yaşamak zorunda kalacağımız gerçeğine alışmamız gerekecek'' dedi.

Alman aşı üreticisi BioNTech'in CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin, koronavirüsün varyantlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 2019'da hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) dünyanın bir numaralı ortak gündemi olaya devam ediyor.

Salgının ilk gününden beri virüsü mercek altına alan bilim insanları pek çok çalışmaya imza attı. Virüse karşı en etkili silahımız olan aşıyı da bu çalışmalara borçluyuz.

Bu aşılardan en dikkat çekenine imza atan BioNTech'in CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin Omicron'a özel hazırlanan aşı ve varyantlar ile ilgili dikkat çeken açıklamalara imza attı.

AFP'ye konuşan Şahin 'Önümüzdeki 10 yıl boyunca virüsle yaşamak zorunda kalacağımız gerçeğine alışmamız gerekecek' dedi.

Şahin sözlerine şöyle devam etti;

'Her zaman yeni varyantlar olacak, ancak her zaman daha fazlasını öğreniyoruz ve daha iyi hazırlanıyoruz.'