Apple'dan şaşırtan 'Ucuz iPhone' kararı! Kimse böyle bir şey beklemiyordu...

Ucuz iPhone olarak bilinen iPhone SE modeli ile ilgili Apple'dan beklenmedik hamle geldi. Son dönemde akıllı telefon piyasasında artan rekabet nedeniyle farklı modellere yöneliyor. Apple ise daha önceleri çıkardığı ve önem verdiği SE modeli ile ilgili şaşkınlık yaratacak bir karara imza attı. Apple, 2023 yılında yeni SE modeli çıkarmayacak.

Apple, iPhone SE ile ilgili şaşırtıcı bir karara imza attı. Akıllı telefon piyasasında "Ucuz iPhone" olarak bilinen iPhone SE modeli bu yıl rafa kaldırıldı. Diğer modellere kıyasla daha uygun bir fiyatlandırma politikası izlenen model Apple'ın aldığı karar doğrultusunda 2023 yılı içerisinde çıkarılmayacak. SE'nin telefonlara olan ilginin azaldığından dolayı iptal edildiği iddia ediliyor.

UCUZ IPHONE RAFA KALDIRILDI

Akıllı telefon pazarını şaşırtan gelişme Apple kanadından geldi. Ucuz iPhone olarak bilinen ve diğer modellere kıyasla daha uygun bir fiyat bandından satılan iPhone SE 4. neslin 2023 yılı içerisinde piyasaya sürüleceği söyleniyordu. Apple'ın iPhone SE 4 modelini ertelediği ya da tamamen rafa kaldırdığı iddia edildi.

Analist Ming Chi Kuo, şirket kısa süre önce tedarikçilere 2023'te dördüncü nesil SE modelini piyasaya sürmeyeceğini söyledi. Kuo, 5G'yi, şirketin iPhone 16 ve ötesine daha geniş bir şekilde yaymadan önce SE'deki çipi test etmeyi planladığını belirtti. Bununla bielikte Kuo, 2023 yılında tanıtılacak tahmin edilen yeni modelin 2024 yılına erteleneceğini ifade etti.

Yakın zamanlı sızıntılar iPhone SE 4 modelinin 6.1 inçlik LCD ekran, 12MP ana kamera, 7MP selfie kamera, 20W kablolu ve 7,5W kablosuz hızlı şarj destekli 3.000mAh batarya ile geleceğine işaret ediyordu. Ayrıca yaklaşan akıllı telefonun, iPhone 14 Pro serisine güç veren Apple A16 Bionic işlemci ile donatılacağı da paylaşılan detaylar arasında yer alıyor. Ancak Apple, burada A15 tercihine de yönebilir.

Apple'dan 2023'te yüzde 99 oranında kesin olarak dört farklı iPhone gelecek, 2023'ün eylül ayında iPhone 15 ailesi karşımıza çıkacak. Bazı iddialara göre seride spesifik olarak 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Ultra modelleri yer alacak.