Apple'dan radikal karar! Ucuz fiyatlı iPhone SE tasarım değişikliğine gidiyor!

Apple, dördüncü nesil iPhone SE için tasarım değişikliğine gidiyor. Ucuz iPhone olarak nitelendirilen SE modeli bu yıl 6.1 inç LCD ekrana ve çentik tasarıma sahip olabilir. Ortaya atılan söylentilere göre 2024'te piyasaya sürülmesi beklenilen SE modelinde Face ID olup olmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Apple, ucuz fiyatlı iPhone SE modelinin tasarımı için değişiklik kararı aldı. Ortaya atılan iddialar SE modelinin çentik tasarımı taşıyacağı ve tıpkı iPhone XR'a benzeyeceği yönünde oldu. Display Supply Chain Consultants (DSCC) analisti Ross Young'a göre dördüncü nesil iPhone SE, 6.1 inç LCD ekrana sahip çentikli tasarımla piyasaya sürülecek.

iPHONE SE TASARIMI DEĞİŞİYOR

Aksam.com.tr'nin MacRumors'tan aktardığı habere göre; Apple iPhone SE modelinde uzun sürenin ardından tasarım değişikliğine gidecek. MacRumors dördüncü nesil iPhone SE için beklentilerini revize ettiğini söyledi.

Ekim 2021'de Apple'ın planlarına ilişkin çok iyi tahminlerde bulunan Ross Young, şirketin 2024'te 5,7 ila 6,1 inç LCD ekranlı ve çentikli yeni bir iPhone SE modelini piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Geriye dönüp bakıldığında bu bilgi, Apple'ın dördüncü nesil iPhone SE'ye çentikli ve tuşsuz tasarım havuzuna eklemeyi düşündüğünün habercisi olabilir.

iPHONE XR MODELİNİN YERİNİ ALACAK

Young'ın tahmini, cihazın çentikli 6.1 inç ekrana sahip olacağı yönünde. Bazı söylentiler, iPhone SE'de "Face ID" olmayacağını bunun yerine maliyetleri düşürmek için önceki modellerde olduğu gibi Touch ID olacağını gösteriyor. SE modeli görünüş olarak XR modeline benzeyecek.

Tam ekran tasarımına geçildiğinde, cihazın alt çerçevesinde kapasitif Touch ID Ana Sayfa düğmesi için yer kalmayacak. MyDrivers ve Apple analisti Ming-Chi Kuo'dan gelen bilgiler de dahil olmak üzere birden fazla rapor, Apple'ın "iPhone SE"ye iPad Air ve iPad mini'ye çok benzer bir "Touch ID" yan düğmesi eklemeyi planladığını öne sürüyor.

Çinli site MyDrivers ve sızıntı yapan Jon Prosser , iPhone SEnin "Ana Sayfa" düğmesinin kaldırılmasını içeren "iPhone XR" benzeri bir tasarıma geçmeye hazır olduğuna inanıyor. Apple'ın "SE" ürünleri şimdiye kadar her zaman eski cihazların tasarımlarını kullandığından, değişiklik muhtemel görünüyor.