Üç ayların başlangıcı ne zaman? 2024 Diyanet üç aylar takvimi

Üç ayların başlangıcı olan Recep ayına sayılı gün kaldı. Ramazan'a hazırlık yapılacak olan bu aylarda Müslümanlar ibadetlerini yerine getirecekler. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed, bir hadis-i Şerif'inde 'Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır.' buyurmuştur. Peki üç ayların başlangıcı ne zaman? Recep ayı hangi tarihte başlıyor? İşte Diyanet 2024 dini günler takvimine göre üç ayların başlangıç tarihi

2024 Recep ayının başlangıç tarihi, üç aylarda ibadetlerini yerine getirecek olan Müslümanlar tarafından sorgulanıyor. Üç aylarda oruç tutmak, Kur'an-ı Kerim okumak ve sadaka vermek gibi ibadetleri yerine getirmek çok faziletlidir. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan üç aylarda mübarek Ramazan ayına hazırlık yapılır. Peki Üç aylar ne zaman başlıyor? İşte 2024 Diyanet üç aylar takvimi

ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2024 yılı Dini günler takvimine göre Recep ayı, 12 Ocak Cuma günü başlayacak. Receb ayı başlangıcı aynı zamanda üç ayların başlangıcı olarak kabul edilir.

Rivayete göre Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V), Receb ayına çok değer verir ve "Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir" diye dua ederdi.

2024 Diyanet üç aylar takvimine göre; Recep ayı ile başlayan üç ayların ilk günü 12 Ocak Perşembe gününe denk geliyor. Şaban ayı Şubat'ın 11'inde, Ramazan ayı ise Mart'ın 11'inde başlayacak.

Receb, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç aylar; İçerisinde Regaib Kandili, Mirac Kandili ve Berat Kandili'ni bulundurur. Aynı zamanda Ramazan ayı ile birlikte oruç ibadeti başlar ve sonunda Ramazan Bayramı kutlanır.

Bu sebeple hem kandiller, hem de Ramazan habercisi olmasıyla birlikte üç aylar İslam alemi için büyük öneme sahiptir.

2024 DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

11 Ocak Perşembe: Regaib Kandili

12 Ocak Cuma: Üç Ayların Başlangıcı

6 Şubat Salı: Mirac Kandili

24 Şubat Cumartesi: Berat Kandili

11 Mart Pazartesi: Ramazan Başlangıcı

5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi

9 Nisan Salı: Arefe

10 Nisan Pazartesi: Ramazan Bayramı (1.Gün)

11 Nisan Salı: Ramazan Bayramı (2.Gün)

12 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (3.Gün)

15 Haziran Cumartesi: Arefe

16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1.Gün)

17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı (2.Gün)

18 Haziran Salı: Kurban Bayramı (3.Gün)

19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4.Gün)

7 Temmuz Pazar: Hicri Yılbaşı

16 Temmuz Salı: Aşure Günü

14 Eylül Cumartesi: Mevlid Kandili