Twitter'ın ibareleri değişiyor... 'Post ve Repost'

Twitter'ın isminin resmen X.com olmasının ardından sosyal medya platformunda ‘tweet' ve ‘retweet' ibareleri de değişiyor. Bu ibarelerin 'post' ve 'repost' olarak güncelleneceği belirtiliyor. Apple Store'un uygulama isimlerinde 2 karakter sınırı bulunması nedeniyle ‘X' isminin nasıl kullanılacağı tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın, "X" harfini ve logosunu benimsemesinin ardından sosyal medya platformunda "tweet" ve "retweet" ibarelerinin de değişeceği öğrenildi.

Yaklaşık 540 milyon kullanıcısı bulunan sosyal medya platformunda yaptığı değişikliklerle birçok tartışma yaratan Elon Musk'un şimdi de tweet ve retweet ibarelerini değiştirmeye hazırlandığı iddia edildi.

Bazı beta kullanıcılarının aktardığına göre bu ibarelerin "post" ve "repost" olarak güncellendiği kaydedildi.

X HAMLESİ TARTIŞMA YARATTI

Musk'ın, Twitter'ın logosunu "X" ile değiştirmesinin yankıları da devan ederken, Twitter'ın San Francisco'da bulunan binasındaki "kuş" logosu da kaldırılarak yerine dev bir "X" logosu konuldu.

Logo değişimi sırasında sokakta yeterli güvenlik önleminin alınmadığını söyleyen ekipler, çalışanlara müdahale etti.

San Francisco şehir yetkilileri kentteki binalarda bulunan sembol ya da harflerin değiştirilmesinin, kaldırılmasının, hem tasarım hem de güvenlik nedeniyle izne tabi olduğunu belirtti. Yetkililer, 'verilen tabela iznini ihlal' gerekçesiyle soruşturma başlattı.