Tweet düzenleme özelliği test aşamasında! Twitter'da yeni dönem resmen başlıyor!

Twitter, son yılların en popüler özelliği olan Tweet düzenleme butonunu nihayet getiriyor. Popüler sosyal medya ağı Twitter'da bu yılın başından bu yana geleceği konuşulan ve tartışılan Tweet düzenleme özelliği test edilmeye başlandı. Bu özelliğin şu an için yalnızca “Twitter Blue” abonelerine sunulacağı açıklandı.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Twitter, Tweet düzenleme özelliği için testlere başladı. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Twitter tartışmalara yol açan Tweet düzenleme özelliği üzerinden uzun bir süredir çalışıyordu. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre bu özellik şu an için yalnızca paralı abonelerin kullanımına sunulacak.

TWEET DÜZENLEME ÖZELLİĞİ TEST AŞAMASINDA

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Twitter, bu ayın sonunda bazı Twitter Blue aboneleri için Tweet düzenleme özelliğini aktif edecek. Özellik şu anda "dahili testlerden" geçiyor ve bu yılın başlarında sızıntılarda da görüldüğü üzere Facebook'u taklit ediyor gibi görünüyor.

Bir Twitter blog gönderisine göre, Tweetler yayınlandıktan sonraki 30 dakika içinde birkaç kez düzenlenebilecek. Düzenlenmiş Tweetler bir simge, zaman damgası ve etiketle görünecek. Böylece okuyucular orijinal Tweetin değiştirildiğini açıkça görebilecekler.

Düzenleme etiketi, düzenlenen Tweet'in geçmiş sürümleriyle birlikte eksiksiz bir düzenleme geçmişi içerecek. Twitter, başlangıçta küçük bir grupla bu özelliğini test ettiğini söyledi. Yapılan açıklamada bu özelliğin insanların kötüye kullanabileceğini de içeriyor.

İlk dahili test tamamlandıktan sonra, Tweet düzenleme özelliği bu ay içinde bazı Twitter Blue abonelerine açılacak. Twitter, testi ilk başta tek bir ülkede kullanıma sunacak ve insanların bu özelliği nasıl kullandığını öğrenip gözlemleyecek.

Twitter'ın tüketici ürünleri başkan yardımcısı Jay Sullivan, bu yılın başlarında Tweet düzenleme özelliğinin yıllardır en çok istenen özellik olduğunu söyledi. Çok talep edilse de, kötüye kullanım konusunda da endişeler var. Eski CEO Jack Dorsey, 2020'de Twitter'ın bu özelliği "muhtemelen asla" eklemeyeceğini söylemişti.